Alum Tulcea ar putea aproba, la 10 iulie, fuziunea cu Alro Slatina. Actionarii producatorului de alumina tulcean sunt convocati la acea data pentru a aproba operatiunea. Compania Alro Slatina, actionarul majoritar al Alum, a anuntat ca actionarii sai vor decide asupra fuziunii la 11 iulie, intr-o sedinta extraordinara. In cazul nerespectarii cvorumului la data mentionata, intalnirea actionarilor va avea loc o zi mai tarziu, la 12 iulie.

Operatiunea prin care Alro urmeaza sa fuzioneze prin absorbtie cu firma din Tulcea a fost programata initial pentru anul trecut, insa tranzactia a fost blocata, potrivit Alro, de procesul prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului contesta majorarea de capital din iunie 2005. Atunci, grupul olandez Marco Industries si-a marit participatia la capitalul Alro de la 76,08% la 85,26%.


In luna aprilie, conducerea Alro a anuntat ca societatea ar putea fuziona in acest an atat cu Alum, cat si cu producatorul de aliaje din aluminiu Alprom. Combinatul de aluminiu Alro controleaza pachetele majoritare de actiuni ale firmelor Alum si Alprom.