Primul terminal dotat cu sistemul de operare Google Android, G1, a fost lansat ieri in magazine. Acesta poate fi achizitionat prin reteaua T-Mobile la un pret de 180 de dolari, cu un abonament pe doi ani, sau cu un pret de aproximativ 400 de dolari, fara abaonament.

In acelasi timp a fost lansat si serviciul Android Market, varianta celor de la Google pentru Apple App Store. Pe langa aceasta Google, HTC si T-Mobile vin cu un update care va include imbunatatiri, printre care si compatibilitatea cu melodiile de pe Amazo.

Android Market va permite utilizatorilor sa descarce aplicatii pe telefonul lor Android. Developerii vor putea chiar sa inregistreze aplicatii incepand de luni, 27 octombrie, prin plata unei taxe de 25 de dolari.

In acest moment exista deja peste 50 de aplicatii disponibile, printre care se numara scannere ale codurilor de bare, softuri multimedia, ghiduri de calatorie si jocuri.

G1 este dotat cu un display touchscreen de 3,2 inci, care gliseaza pentru a expune tastatura QWERTY.In acest fel devine un competitor pentru alte smartphone-uri precum BlackBerry si iPhone.

G1 va fi pus in vanzare in afara Statele Unite spre sfarsitul acestui an, prin T-Mobile in Europa.

La doar o luna de la lansare, la jumatatea lui septembrie, primul terminal dotat cu sistemul de operare Android de la Google, G1, a atras 1,5 milioane de precomenzi. HTC, producatorului G1, si T-Mobile au anuntat in momentul lansarii smartphone-ului ca vizeaza vanzari de 700.000 de telefoane pana la finele anului in curs. Insa previziunile sunt mult mai optimiste.

Surse: PC World, PC Magazine