„În anul 2017, am avut de-a face cu modificări de substanţă, unele deja implementate până acum, altele – discutate şi uitate. Sunt modificări care generează costuri imense de implementare, cum ar fi contul de TVA sau cele cinci milioane de acte adiţionale ce se vor face la contractele individuale de muncă. Modificări făcute în ciuda criticilor şi avizelor negative primite de la instituţii precum Consiliul Economic şi Social sau Consiliul Fiscal, relevând de fapt un dialog social simulat sau inexistent”, a spus Gabriel Biriş.
În acelaşi timp cu modificările fiscale, „Guvernul a făcut excese de populism în comunicarea măsurilor şi are zero măsuri ce ţin de informatizare”, a mai spus avocatul.
Gabriel Biriş a prezentat un tabel cu 66 de acte normative care au modificat regimul fiscal, introducând şi un scoring al acestora („bună”, „normală”, „proastă”, „foarte proastă”). Doar câteva din modificările astfel prezentate s-au încadrat la categoria „bună” sau „normală”, majoritatea fiind calificate ca „proastă” sau „foarte proastă”.