Directorul comercial al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR), Marius Popenţiu, a fost numit la conducerea operatorului, după ce săptămâna trecută Consiliul de Administraţie al SNR a decis revocarea lui Gabriel Grecu din această funcţie, au declarat, luni, surse din piaţa telecom.

Totodată, Popenţiu a preluat şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, înlocuindu-l pe Viorel Mînzu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a rămas administrator.

Grecu, revocat şi din funcţia de membru al CA

Numit la conducerea SNR la începutul anului 2009, Grecu a fost revocat şi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al operatorului.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este controlată integral de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, şi reprezintă principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

SNR estimează pentru 2009 o creştere de 8,6% a veniturilor totale, la 357,6 milioane de lei, şi un profit brut de 1,3 milioane de lei, comparativ cu pierderi de 97,5 milioane de lei în 2008.

SURSA: Mediafax