Ali Ergun Ergen este cunoscut pentru dezvoltarea primului mall din România, adică Bucureşti Mall, din funcţia de director executiv al companiei cu capital turcesc Anchor Grup. Tot în mandatul său a fost construit şi mallul Plaza România din Drumul Taberei.
El a fost implicat în dezvoltarea parcului de retail al Proiectului Băneasa în ultimii şase ani, iar din 1 ianuarie 2012 va rămâne doar consilier pentru companie. El a fost înlocuit în funcţie de Georgios Argentopulos (foto jos), actualmente membru al Consiliului de Administraţie al Băneasa Developments, care a lucrat în trecut pentru Romtelecom.

„Întreaga perioadă de când am venit la conducerea Băneasa Developments, mai mult de 6 ani, a fost foarte productivă pentru mine şi pentru companie. Am reuşit să ridicăm nivelul nostru de performanţă cât şi al întregii pieţe locale de retail tot mai sus şi sunt sigur că există suficient loc pentru a continua în această direcţie. Prin rolul consultativ pe care mi-l voi asuma în următoarea perioadă alături de companie voi continuă să îmi aduc contribuţia la aceste rezultate extraordinare şi sunt sigur că alături de George Argentopulos, care a fost implicat activ alături de mine în activitatea companiei în ultimii ani, întrega echipă Băneasa Shopping City va continua să demonstreze că mai bine e posibil în continuare“, a declarat Ali Ergun Ergen.

Ultima realizare a lui Ergun Ergen este extinderea mallului Băneasa Shopping City, în urma unei investiţii de circa 22 mil. euro.

„La acest moment întreaga mea atenţie se va concentra, alături de echipa noastră să creştem în continuare valoarea oferită vizitatorilor noştri, partenerilor, echipei şi comunităţii locale”, a menţionat George Argentopulos.

Mallul Băneasa Shopping City este parte integrată a Zonei Comerciale Băneasa, un parc de retail de 450.000 mp, care include IKEA, Carrefour, Metro, Bricostore şi Mobexpert.