Ultima zi de muncă s-a terminat, însă concediul propriu-zis nu începe decât când ai ajuns la destinaţie şi te-ai aşezat pe patul camerei de hotel sau în şezlong. Drumul până la destinaţie poate fi de multe ori complicat, însă nu şi dacă iei cu tine un aparat GPS.
Preţul aparatelor GPS a scăzut simţitor anul acesta, produse care în anii trecuţi se vindeau cu 1.500 de lei se găsesc acum la jumătate de preţ. Unul dintre cele mai accesibile şi mai performante sisteme de navigaţie este Mio Spirit 680, cu harta Europei.
Acesta are un ecran de 5 inci şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a previzualiza patru rute dintr-o privire: cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai simplă şi cea mai economică, pentru a alege varianta de care ai nevoie în momentul respectiv. În plus, toate hărţile din Mio Spirit 680 se actualizează gratuit, timp de doi ani.
Dacă pleci cu maşina personală şi ai ales o destinaţie precum Grecia sau Turcia, un DVD player auto ar alunga plictiseala drumului. DVD player-ul Philips PD7060/12 poate reda continuu şase ore de filme, fotografii și muzică, cu o singură încărcare şi este livrat cu o baterie reîncărcabilă compactă pentru funcţionare extinsă. Preţul unui model este 1.000 de lei şi este disponibil în magazinul online koyos.ro.
Biroul de pe plajă
Alte gadgeturi care nu ar trebui să lipsească din bagaj sunt laptopul/tableta, telefonul mobil şi aparatul foto. Mulţi spun că dacă iei cu tine laptopul sau tableta de internet poţi să spui adio relaxării. Acest lucru nu este neapărat adevărat.
Nu puţini sunt cei care profită de reducerile din această perioadă pentru a achiziţiona un laptop sau o tabletă de internet pe care le iau cu ei în vacanţă pentru a urmări filme pe plajă sau pentru a asculta muzică. Laptopul se dovedeşte la fel de util şi atunci când trebuie descărcate pozele din aparatul foto. Laptopurile de mici dimensiuni sunt preferate deoarece nu ocupă mult spaţiu în bagaj şi sunt uşoare.
Un astfel de model este Lenovo IdeaPad S10-3. Acesta are o diagonală de 10.1 inci, procesor Intel Atom N455, 1.6 GHz, memorie RAM 1 GB, hard disc de 160 GB, cameră web, Wi-Fi şi sistem de operare Windows 7 Starter. Netbookul are un preţ de 1.082 lei şi se găseşte la pcgarage.ro.
Cei care dispun de un buget mai mare îşi pot achiziţiona o tabletă de internet care poate îndeplini toate funcţiile unui netbook. În ţara noastră se găsesc tablete de la majoritatea producătorilor, precum Acer, Apple, Asus, BlackBerry, Dell, Evolio, HTC, LG, Samsung şi Motorola, la preţuri ce pornesc de la 1.300 de lei şi care ajung până la 3.600 de lei.
Dacă obişnuieşti să citeşti mult în vacanţă, un ebook reader este ideal deoarece poate stoca o bibliotecă întreagă şi poate fi utilizat chiar şi în lumina directă a soarelui. Cel mai popular ebook reader din lume este Amazon Kindle. Kindle suportă o mulţime de fişiere şi poate reda chiar şi muzică. Cel mai ieftin model costă 649 lei şi poate fi cumpărat de la PCFun.ro.
Cel mai important dispozitiv, care nu ar trebui să lipsească din geanta ta, este aparatul foto. Dacă mergi pe litoral sau la munte atunci este indicat un aparat foto rezistent la şocuri şi apă, precum Canon PowerShot D10. Acesta este ideal pentru o gamă largă de activităţi în aer liber, de la alpinism la scufundări.
Aparatul asigură o rezistenţă la apă până la zece metri, rezistă unei căderi pe o suprafaţă dură de până la 1,22 m şi funcţionează la temperaturi scăzute de până la -10°C, fiind protejat complet împotriva prafului. Aparatul are o rezoluție de 12,1 MP, obiectiv cu zoom optic 3x și tehnologie avansată de detectare a mișcării. Canon PowerShot D10 are un preţ de 1.164 lei şi se găseşte la marketonline.ro.
Cei care sunt mai aventurieri şi deschişi la achiziţionarea unor gadgeturi inedite au de unde alege. Astfel, entuziaştii sporturilor extreme îşi pot cumpăra o cameră video Oregon Scientific ATC9K HD. Aceasta este construită special pentru cei care doresc să captureze orice moment din acţiune – pe pârtii, valuri sau pe drumuri forestiere. Camera înregistrează la înaltă calitate FullHD 1080p, dar şi fotografiază la o rezoluţie de 5 MP. În plus, senzorul GPS opţional poate măsura forţa gravitaţională şi timpul petrecut în aer în fiecare săritură cu bicicleta sau placa de snowboard. ATC9K HD are un preţ de 780 de lei şi este disponibilă la emag.ro. Dacă faci jogging, la electrofun.ro găseşti un pedometru care îţi va măsura distanţa parcursă  şi numărul de paşi făcuţi. În plus, acesta vine şi cu radio. PE320 costă 119 lei.
Alte gadgeturi care îţi pot face vacanţa mai relaxantă sunt perna gonflabilă cu radio, ideală pentru cei care merg la plajă,  ochelari de scafandru cu cameră foto de cinci megapixeli, aparatul care îţi indică nivelul radiaţiilor şi bikini cu desfăcător de sticle. Aceste gadgeturi pot fi cumpărate de pe magazinele online din străinătate precum Amazon sau eBay.