Telefonul mobil este gadgetul pe care îl folosim cu toţii şi chiar dacă modelele de vârf pot suplini cu succes alte aparate precum GPS, cameră foto, player audio şi video, funcţia sa de bază este cea de comunicare şi nu ai vrea să te trezeşti fără baterie atunci când îţi este lumea mai dragă. Aşadar, primul gadget de pe listă indiferent dacă alegi să pleci în ţară sau în străinătate este o baterie externă. Pe piaţă există sute de modele cu diferite capacităţi. 

Recomandat ar fi să te orientezi către cele care au peste 5.000 mAh. În ceea ce priveşte încărcătoarele solare, timpul îndelungat de care acestea au nevoie pentru a încărca un gadget le fac mai puţin populare. Pe lângă smartphone, evident că din bagaj nu poate lipsi laptopul. Dacă mergi pentru prima dată într-un loc ar fi bine să iei cu tine şi un hard disk extern pentru a fi sigur că poţi stoca toate fotografiile şi filmuleţele pe care le vei face, mai ales dacă sunt în format 4K. Există pe piaţă zeci de telefoane care pot filma 4K, dar spaţiul telefonului se consumă rapid. Dacă nu vrei să porţi după tine un DSLR, dar nu te satisface nici calitatea aparatelor foto compacte poţi alege un action camera. Acestea filmează la calitate 4K, au senzori de 16 MP şi permit filmarea chiar şi pe sub apă. Sloturile cu care sunt echipate pot găzdui carduri şi de 128 GB. Următorul gadget care nu ar trebui să lipsească din geanta ta, indiferent de destinaţie este un router Wi-Fi portabil. Multe telefoane din gama medie oferă posibilitatea creării unui hot-spot la care să se conecteze mai multe dispozitive, dar şi în acest caz, resursele telefonului sunt solicitate la maximum. Soluţia este reprezentată de un router portabil. Astfel de aparate sunt compatibile cu toate frecvențele 4G utilizate de operatorii din România şi capabile de rate de download de până la 150 Mbps. Ele asigură o autonomie de până la 10 ore pentru a partaja conexiunea cu până la 11 dispozitive. Vin, de asemenea, cu slot pentru card microSD de până la 32GB, pentru a partaja wireless cu prietenii fotografii, filme și muzică. Routerele pot fi ușor accesate și administrate direct de pe smartphone sau tabletă, prin aplicații disponibile pentru iOS și Android. Utilizatorul poate seta limite de trafic, poate controla accesul la rețea al dispozitivelor din proximitate și poate trimite fișiere din sau pe cardul microSD. Pentru divertisment, o boxă portabilă cu Bluetooth este tot ce ai nevoie. Deşi nu ocupă mult spaţiu, acestea sunt puternice, iar multe au buton dedicat pentru bass. Bateria încorporată permite redarea de până la zece ore de muzică. Boxele se conectează la smartphone sau orice alt dispozitiv mobil prin tehnologia Bluetooth, redând conținutul audio de la o distanță de până la 20 de metri. 

 

Dacă nu poţi să te abţii şi postezi fotografii din vacanţa ta pe reţelele de socializare în timp ce eşti acolo, pentru o vacanță liniștită, fără teama că locuința ar putea fi ținta musafirilor nepoftiți, ai putea să îţi procuri o cameră de supraveghere. Şi în cazul acestora, oferta este bogată. Cele mai multe astfel de camere se instalează rapid și pot fi accesate de pe orice dispozitiv mobil cu ajutorul unor aplicații. La fiecare mişcare sau zgomot detectat camerele trimit alerte pe telefon, utilizatorul fiind în permanență la curent cu ceea ce se întâmplă în zona supravegheată. În plus, filmarea pe timp de noapte este standard în cazul celor mai multor modele.