A patra ediție a Galei Capital – Excelența în Management și-a premiat aseară învingătorii. Cele trei premii speciale au fost acordate pentru educație financiară, investiții și pentru inovație în business, iar podiumul a fost ocupat de Melania Hăncilă (ALB România), Tal Lahav (SIXT Group România) și Ștefan Cristea (Arc Parc Dej).
Premiul special acordat pentru pentru educație financiară, a fost câștigat de Melania Hăncilă, secretar general ALB România. Cu o experiență profesională de peste 15 ani în sectorul financiar și al consultanței de management, Melania este vocea asociației societăților financiare ALB România din martie 2016. În ultima perioadă, sectorul se confruntă cu atacuri populiste fără precedent, astfel, proiectele de educație financiară ale asociației se dovedesc esențiale consumatorilor.
„Benjamin Franklin afirma în secolul al XVIII-lea că investiția în educație oferă cel mai bun randament. Iată că această afirmație este de mare actualitate și astăzi. Indiferent de perioada economică pe care o traversează o țară, fie că este de avânt economic sau de criză, investind în educație putem doar să câștigăm. Trebuie să continuăm să facem eforturi ăentru a îmbunătăți educația financiară în România, fiind atât de necesară, în condițiile în care educația financiară în România continuă să se situeze pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Împreună cu celelalte asociații din industria financiară, am lansat anul acesta primul manual de educație financiară adresat utilizatorilor de servicii financiare, precum și o platformă de educație financiară”, a declarat Melania Hăncilă la înmânarea premiului.
Premiul special pentru investiții a fost câștigat de Tal Lahav, director general SIXT Group România. Pe lângă rezultatele financiare de excepție obținute de SIXT Group România, compania reușește să ofere clienților soluții personalizate, inovatoare și flexibile. În acest an, compania vizează o creștere de 20% a flotei administrate în sistem rent-a-car și leasing operațional și are un buget de investiții de peste 20 de milioane de euro.
„Există o poveste despre o familie foarte săracă ce trăia într-o casă mică, sărăcăcioasă, nu aveau prea mulți bani, abia reușeau să se întrețină. Într-o zi, un om inteligent a venit la ei și i-a întrebat cum trăiesc, cum supraviețuiesc în condițiile acelea precare? Tatăl familiei i-a spus că viața nu este întotdeauna ușoară, dar că au o vacă, iar vaca le oferă lapte. Ei folosesc laptele pentru a produce iaurt și brânză. Tatăl a mai spus că este eficient pentru copii și că reușește să mai facă puțini bani din ceea ce le rămâne. Tipul inteligent a părăsit familia, s-a dus la un grup de copii mai năzdrăvani ai comunității și le-a spus că le va da câțiva dolari dacă vor merge și vor aruncă vaca de pe o stâncă a dealului. Unul dintre copii a luat banii și a aruncat vaca. Mulți ani după aceea, băiatul care a aruncat vaca avea amintrea pe conștiință și s-a întors la acea familie pentru a-și cere scuze. A văzut un conac, a văzut bogăție. Tânărul l-a întrebat pe tatăl familiei ce s-a întâmplat, în timp ce își amintea de casa veche și săracă. Tatăl i-a spus povestea care s-a întâmplat cu mulți ani în urmă când a pierdut vaca. I-a povestit cum nu a avut de ales decât să înceapă o afacere. Din ziua aceea, au muncit din greu și au obținut atât de multe rezultate minunate. În acea zi, tânărul a învățat lecția pentru a nu lăsa vacile din viețile noastre să dispară înainte ca noi să luăm măsuri”, a declarat Tal Lahav la înmânarea premiului.
Premiul special pentru inovație în business a fost câștigat de Ștefan Cristea, director general al Arc Parc Dej. Pentru a veni în sprijinul companiilor din parcul industrial, el a lansat construcția unui cartier de locuințe, mizând pe faptul că ar fi un argument important pentru orice angajator, dacă, pe lângă un loc de muncă sigur și bun, oferă și oportunitatea de a avea o locuință. Pentru a-și susține proiectele, pe lângă noi spații industriale la Arc Parc se ridică o unitate de producție a prefabricatelor.
„În primul rând, trebuie să ai viziune și perseverență în ceea ce faci. Prin viziune se deschid mai multe căi spre succes. Cred că trebuie să sprijinim mai mult businessul românesc. Ideea locuințelor a venit pentru a da o facilitate angajaților, să simtă că sunt prețuiți, pentru că îi găsim greu, iar tinerii ca mine, din păcate, majoritatea pleacă din țară pentru că nu sunt apreciați îndeajuns”, a declarat Ștefan Cristea la înmânarea premiului.
GALA CAPITAL: Cei mai buni CEO din România
GALA CAPITAL: Cei mai buni coordonatori de CSR
GALA CAPITAL Cei mai buni Manageri de Resurse Umane
GALA CAPITAL: Cei mai buni directori comerciali sau de vânzări
GALA CAPITAL: Cei mai buni directori financiari din România
GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România