În cadrul Galei Premiilor Capital au fost desemnate 5 persoane care au contribuit semnificativ la binele societății prin implicare directă pentru sprijinirea persoanele aflate la nevoie. La această categorie ”Campania de CSR a Anului”, a fost premiat Codin Maticiuc pentru activitatea sa din cadrul Fundației Filantropice Metropolis.
Codin Maticiuc
Codin Maticiuc a luat parte la evenimentul de marți seara de la Face Convention Center unde a declarat că: „inițiativa noastră este opusul unei inițiative mai vechi numite vile private din bani publici. Scopul meu final nu este să renovez toate spitalele din Romania, ci de a educa prin exemplu și de a căpăta o voce cândva și a reuși să propunem schimbarea unor legi”
Așadar, Codin Maticiuc a contribuit enorm la renovarea unor secții din spitalele românești într-o perioadă în care este din ce în ce mai multă nevoie de astfel de inițiative, având în vedere lipsa finanțărilor din partea statului sau criza sanitară actuală.
”Spitale publice din bani privați” este inițiativa sa prin care a demarat strângerea de fonduri de la persoane publice, cum ar fi Mihai Bendeac sau prin campanii speciale precum cea în care o parte din publicul Untold are ocazia să contribuie la această cauză. Totodată, anul trecut, actorul și filantropul Codin Maticiuc a contribuit la refacerea secției de nefrologie pediatrică a Spitalului Fundeni dar și la renovarea Spitalului Județean Neamț prin intermediul acestor fonduri.
Mirela Nemțanu
Directorul executiv al Hospice Casa Speranței, Dr. Mirela Neamțu a participat de asemenea la evenimentul organizat de redacția Capital. În desfășurarea evenimentului, ea a declarat că: „Sărbătorim 30 de ani de activitate. Noi am adus paleația în România și am început să instruim oameni. Pacienții noștri sunt oameni cu boli incurabile care cer un sfârșit mai demn. Dedic această nominalizare tuturor oamenilor care au făcut parte din povestea noastră în cei 30 de ani”
Hospice Casa Speranței are deja o activitate de peste 30 ani și în prezent este cea mai mare fundație de acest fel din România. În portofoliul asociației există 2 spitale construite integral prin donații, unul la Brașov iar celălalt la București. În toată această perioadă Hospice Casa Speranței a oferit sprijin pentru 40.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
Samuel Negoiescu
Fondatorul și Președintele Asociației Speranță pentru România a participat marți seara la Gala Premiilor Capital iar în susținerea muncii pe care a depus-o în cadrul asociației pe care o conduce acesta a declarat următoarele:
„Mulțumesc tuturor, companii sau persoane fizice, care au susținut și susțin fiecare dram de speranță în primii 12 ani de viață ai Asociației. Pentru mine binefacerea dezinteresată, caritatea, au fost și sunt un mod de a fi. Activitatea asociației este doar o extensie a unui mod de a fi, de a trăi, de a înțelege viața și rolul nostru în societate. În cei 12 ani de activitate, Asociația Speranță pentru România a strâns donații de 7,1 milioane de euro, din care 5,6 milioane doar în cei doi ani de pandemie: 2020 și 2021.”
În cei 12 ani de când a înființat această asociație, a reușit să sprijine mai mult de 8300 de oameni neajutorați cu un total de peste 7 milioane de euro pe care i-a strâns de la 325.000 de donatori. Acești bani au plecat la oameni care au avut nevoi speciale, ori că e vorba de cei bolnavi de cancer sau de cei care trăiesc într-o sărăcie lucie.
Alessandra Stoicescu
Prin Fundația Mereu Aproape, Alessandra Stoicescu a contribuit la binele oamenilor din toată țara. Prin programul ”Ajut eu”, oamenii pot alege încotro se îndreaptă banii pe care au ales să îi doneze. Fondată în 2005, Fundația Mereu Aproape a adunat până în prezent peste 20 milioane de euro cu care a contribuit la buna dezvoltare a societății prin sprijinirea copiilor și părinților aflați în nevoie.
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu
Fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață” au în derulare strângerea de fonduri pentru construirea primului spital pentru copii din donații și sponsorizări de la diferitele companii. În momentul de față peste 5600 de firme au contribuit deja la acest proiect. Majoritatea au ales să redirecționeze 20% din impozitul pe profit pentru a dezvolta acest proiect atât de esențial pentru binele populației.