Gheorghe Damian
Primarul din Ciugud a adus o sumedenie de beneficii financiare comunei pe care o conduce. În primul rând a atras 30 de companii diferite, lucru care a motivat sătenii să rămână în localitate, oferindu-le peste 1000 de locuri de muncă. Dacă în urmă cu 20 ani veniturile primăriei erau de doar 15.000 de euro și datorii care ajungeau la 100.000 de euro anual, prin implementarea proiectelor pe care și le-a propus, primarul a adus în prezent un profit primăriei de peste 1 milion de euro în fiecare an.
Edilul comunei este deja la al șaselea mandat pe care l-a câștigat detașat, cu aproape 90% din voturi. Gheorghe Damian a candidat în mod independent în ultimul său mandat pentru conducerea celui mai bogat sat din România iar odată cu asta a demarat și proiectul său de Smart Village care implică digitalizarea serviciilor publice din cel mai modern sat din țară.
Lia Olguța Vasilescu
Pe parcursul mandatelor sale și până în prezent, primarul Craiovei a adus o nouă înfățișare orașului pe care îl gestionează. Absorbțiile consistente de bani europeni și fonduri naționale au adus multe avantaje în acest sens, cum ar fi dezvoltarea strategiilor de tip Green City sau implementarea unui proiect care va permite craiovenilor să bea apă de izvor direct de la robinet.
Emil Boc
Primarul din Cluj-Napoca este unul dintre cei mai de succes edili din România. Unul dintre cele mai reușite proiecte pe care le-a inițiat în anul care a trecut sunt și cele mai promițătoare proiecte de infrastructură pe care Clujul le va avea, acestea sunt ”Proiectul multianual Metrou și tren metropolitan” dar și realizarea studiilor pentru centura metropolitană a Clujului. Un factor foarte important cu care a contribuit Emil Boc la modernizarea orașului este digitalizarea completă legată de activitățile din primăria pe care o conduce.
Mihai Jurca
La fel ca în cazul Clujului, Oradea are în desfășurare unul dintre cele mai importante proiecte de digitalizare din instituțiile publice. Mihai Jurca, city manager-ul are în portofoliul său mai multe proiecte care prevăd alinierea orașului din Crișana la tendințele moderne din Vestul Europei. Totodată, Mihai Jurca, a mai ocupat și alte funții de conducere din cadrul Asociației pentru Promovarea Turistică a orașului dar a fost, de asemenea, și responsabil pentru unele proiecte cu finanțare europeană.
Ilie Bolojan
Președintele Consiliului Județean Bihor și fost primar al Oradei, Ilie Bolojan a contribuit enorm la dezvoltarea de până astăzi a orașului, lucru care vrea să îl realizeze și din poziția pe care o are în prezent. În urmă cu câteva săptămâni, Bolojan și-a manifestat dorința de reorganizare administrativă a marilor orașe din România care ar implica ca primăriile satelor din zonele metropolitane să treacă în administrația orașelor astfel încât dezvoltarea zonală să apară mult mai firesc.