Evenimentul a reunit atât reprezentante ale mediului de business, cât şi invitaţi speciali, printre care: Vicepremierul României, Ana Birchall, Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saraga.
În deschiderea evenimentului, Ana Birchall, Vicepremierul României a declarat: ” Cred că ambiția, curajul, puterea de luptă şi de a acționa sunt printre calitățile femeilor care reuşesc și nu renunță la feminitate. Faptul că în această seară e un eveniment dedicat femeilor este o dovadă că femeile din România au reușit să treacă peste bariere și munca le-a fost recunoscută de societate. Guvernul crede în egalitatea de gen. Vă asigur că Guvernul a susținut și susține o mai bună reprezentare a femeilor în politică, în funcțiile publice și este o pregătire constantă în dezbaterile noastre. Susţin inițiativa antreprenorială. Felicitări femeilor antreprenor pentru altruismul și munca de fiecare zi. Guvernul va fi mereu un partener deschis către dialog si către rezolvăm problemelor pe care le aveți.”
Al doilea discurs important din deschidere a fost cel al doamnei Cristina Chiriac, Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin, un partener important al evenimentului, care a dezvăluit secretele succesului în antreprenoriat: „CONAF a început construcția primei autostrăzi antreprenoriale, o construcție în care se regăsesc valorile demnităților umane, egalitate, drepturi fundamentale și cel mai important ingredient: narațiuni pozitive! Esența unei economii solide stă în puterea unei țări de a crește antreprenori sănătoși, nu de a asigura un volum mare al asistaților sociali. În anul 2019 mai mult de 109 miliarde lei au fost alocați pentru asistență socială și peste 100 de miliarde de lei au fost alocați pentru asigurarea salariilor bugetarilor. Este mai mult decât evident că direcția României în acest moment nu este canalizată pentru consolidarea clasei antreprenoriale și tocmai de aceea, acum mai mult ca niciodată este nevoie de unitate. Perspectivele de a avea o economie solidă, bazată pe o clasă antreprenorială sănătoasă vor fi realizabile în momentul în care vocea antreprenorilor va fi luată în considerare.”
Topul Capital 100 Femei de Succes, lansat în cadrul galei cuprinde 10 categorii: Afaceri, CEO-Management, Politică, Mass-Media, Sport, Medicină, Justiție, Societatea Civilă, Comunicare și Spectacol. Pentru nominalizarea femeilor incluse în Top au fost luati în calcul cinci indicatori ai succesului: realizările, notorietatea, cariera, povestea ce inspiră și influența. Fiecare categorie a fost notată cu maxim 200 de puncte și cinci stele în casetele grafice de prezentare a personajelor.
Premiantele serii au fost:
Anca Vlad a fost premiată la categoria Afaceri. Creatoarea și proprietara companiei Fildas-Catena este singura femeie care a intrat în primele 10 locuri ale milionarilor români în Topul realizat de revista Capital în 2018. Anca Vlad are o avere estimată la 360 de milioane de euro, bani făcuți din comerțul cu produse farmaceutice. Premiul a fost înmânat de directorul executiv al grupului Capital-Evenimentul Zilei, Virgil Munteanu, directorului general Catena, Alina Marinescu.
Premiul categoriei CEO-Management, inmânat de Vicepremierul Ana Birchall, a fost acordat Elisabetei Moraru, CEO Google România a cărei activitate dezvoltă atât compania pe care o conduce cât şi societatea. Echipa coordonată de ea a oferit cursuri digitale la aproape 100.000 de români până în acest moment, iar numărul la care doreşte să ajungă este de un milion de oameni.
Gilda Lazăr a fost câştigătoare la categoria Comunicare, care de 22 de ani se ocupă de comunicarea uneia dintre cele mai mari companii din România – Japan Tobacco Internațional (JTI). De-a lungul anilor, coordonează multe campanii inovative, fiind recunoscută și apreciată atât pentru comunicarea adresată clienților cât și pentru cea adresată propriilor angajați. Gilda Lazăr a fost reprezentată în cadrul galei de Alice Taudor, Communications Manager JTI România, care a ridicat premiul înmânat de Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF.
Premiul categoriei Medicină, înmânat de către Emil Ene, Coproprietar Galeria Romană, a fost acordat doamnei Prof. Dr. Monica Pop, cel mai longeviv director de mare spital din România, care încă se implică activ în efectuarea de gărzi, demonstrând o pasiune ieșită din comun pentru meseria practicată. Aceasta a declarat cu emoţie că premiul îl dedică bunicii sale.
Categoria Sport a fost câştigată de Simona Halep, jucătoarea de tenis cu cel mai constant parcurs din ultimii zece ani din circuitul feminin.
Premiul pentru Societatea Civilă a fost acordat Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care profitând de imaginea pe care o are, reușește să atragă sponsorizări importante din plan extern. Până în ziua de azi, peste 10 milioane de euro au fost investiți în proiecte caritabile prin intermediul Fundației Principesa Margareta a României.
Secţiunea Politică a fost câştigată de Corina Creţu, actualul Comisar european pentru politica regională, care administrează cel mai mare buget din istoria finanţelor publice, de 350 miliarde de Euro pentru perioada 2014-2020.
Premiul categoriei Mass-Media a fost primit personal de către Andreea Esca, acesta fiindu-i înmânat de către Elena Pap, director general executiv UP România. Andreea Esca şi-a declarat aprecierea faţă de revistele tipărite care de-a lungul anilor, din păcate, şi-au pierdut din popularitate.
Secţiunea Justiţie a fost câştigată de Dana Gîrbovan, Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, care s-a remarcat în ultimii ani printr-unul din cele mai echilibrate discursuri din magistratura românească. Premiul a fost acordat de către redactorul şef Capital, Anca Andrei.
Categoria Spectacol a fost câştigată de Maia Morgenstern, care a dedicat premiul echipei cu care lucrează. Grația și autenticitatea cu care interpretează fiecare rol i-au generat o notorietate care a depășit cu mult granițele țării noastre. Un artist prea mare pentru a aparține unui singur popor, Maia Morgenstern s-a dăruit prin rolurile sale lumii întregi, participând la scrierea unei file a culturii internaționale. Premiul i-a fost înmânat de Excelenţa Sa, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.
În cadrul Galei Capital Top 100 Femei de succes au fost acordate și câteva premii speciale.
Primul dintre acesta a fost Premiul Special pentru „Cea mai puternică femeie din industria mass-media” acordat Cameliei Voiculescu, președintele Intact Media Group. Premiul a fost înmânat de redactorul-sef Capital Anca Andrei, care a felicitat-o pentru capacitatea de a crește un imperiu și de supraviețui în condiții grele, acesta fiind ridicat de către Alessandra Stoicescu.
Al doilea Premiu Special, cel pentru „Implicare și eficiență în succesul companiei” a fost înmânat de către Virgil Munteanu, Loredanei Dan, General Manager Internaţional Alexander Holding, una dintre companiile din domeniul transporturilor cu cele mai mari creşteri anuale. A reuşit să se afirme într-un mediu deloc uşor, dar aceasta crede cu tărie în visurile sale şi are încredere în oamenii ce îi sunt alături şi o susţin, dedicându-i premiul fondatorului companiei în care activează.
Premiul Special cu numărul 3 a fost acordat de Monica Andronic, co-fondator Galeria Romană, pentru „Performanță și curaj în medicină”, doamnei Dr. Doina Hrehoreț, singura femeie chirurg din Europa de Est care face transplant hepatic. Premiul a fost ridicat personal de către aceasta, care a mărturisit chiar că în aceași zi a intrat în sala de operații pentru un transplant.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom a primit Premiul Special pentru „O carieră de succes în vârful companiilor petroliere”.
Surpriza serii a fost Premiul Special pentru „Cea mai influentă femeie din mass-media”, acordat Alessandrei Stoicescu, cu o experineţă vastă în jurnalism.
Organizarea Galei Capital TOP 100 Femei de Succes a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: UP România, Cristim, Garanti Bank, Zarea, Face Convention Center, Sixt, Conaf, Galeria Romană, Aura Natural Gold Water, Buchete.ro și Roserry.