Proiectele și inițiativele de succes trebuie premiate. Astfel, Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” a fost premiat în cadrul Galei Capital Performeri din Sănătate, ediția 2024. Distincția a fost oferită pentru pentru performanță în recuperarea medicală a pacienților în stare gravă. Alina-Andreea Ion, manager general al Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”, a fost prezentă la eveniment și a ridicat premiul în numele unității medicale.
„Vă mulțumesc în numele celor peste 10.000 de pacienți îngrijiți de Spitalul Sfântul Sava. 10.000 de suflete care au venit fără nicio speranță, care au venit cu dorința de a face din nou primul pas. Echipa Spitalului Sfântul Sava a reușit să se bucure de fiecare cuvânt spus, de fiecare pas al pacienților. Echipa spitalului a înțeles că în patul de spital, n-o să vadă niciodată un pacient, ci pe Maica Domnului și pe Mântuitor. Când noi toții gândim așa, trebuie să sperăm că ne putem vindeca. Nu există <nu> în recuperarea medicală. Suntem o familie”, a declarat Alina-Andreea Ion, manager general al spitalului, pe scena Galei Capital.
Muncă cu dedicare și credință
La Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”, de lângă București, din județul Ilfov, sunt internați pacienți în stare gravă și foarte gravă. Unii dintre ei ajung în unitatea medicală chiar și la 48 de ore după anumite intervenții chirurgicale. În acest loc, pacienții încep recuperarea medicală în mod pasiv, iar echipa unității spitalicești urmează modelul clinicilor din străinătate.
„Avem pacienți tineri cu afecțiuni deosebit de grave, precum paralizii complete în urma unor accidente rutiere, de muncă sau de altă natură, pe care reușim să-i repunem pe picioare. Avem pacienți care, în urma unor accidente vascular cerebrale, au uitat până și să-și folosească ochii. Îi reînvățăm totul, de la zero: să privească, să respire, să mănânce, să vorbească, să-și folosească mâinile, să meargă”, povestește Alina-Andreea lon, managerul Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava cel Sfințit”.
La momentul de față, unitatea este dotată cu cea mai mare unitate de fizioterapie. De asemenea, deține un număr de peste 150 de echipamente inovatoare de kinetoterapie. Prin aceste investiții, de-a lungul anilor, Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava cel Sfințit” a devenit singurul spital de profil din România. Este o construcție realizată de la zero, exact după standarde europene.
„Cea mai importantă investiție pe care am făcut-o în ultimul an este, de fapt, aceeași ca în ultimii șase, pentru noi cele mai performante echipamente, aparatură inovativă, premiere sau exclusivități pentru România, în materie de recuperare medicală, trebuie să fie la Spitalul «Sfântul Sava» din județul Ilfov”, mai spune Alina-Andreea Ion.
Cu zâmbetul pe buze
Managerul Spitalului „Sfântul Sava” subliniază că este interesat să aducă în unitatea pe care o conduce tot ce e mai bun pentru pacienții care le trec pragul. Echipa lucrează cu spor și pasiune și dă dovadă de devotament și profesionalism, totul pentru ca pacienții să primească cele mai bune servicii.
„Interesul nostru cel mai mare și dorința noastră este să fie recuperați rapid, nu să rămână timp îndelungat internați. Să se simtă bine pe perioada internării, iar bine înseamnă și fizic, și mental, şi spiritual. Să plece acasă mulțumiți, pe propriile picioare și cu zâmbetul pe buze. În asta merită investit oricât! Şi aşa facem: investim totul pentru a avea pacienți fericiți”, declară Alina-Andreea Ion.
Aceasta afirmă apoi că, prin prisma funcției pe care o deține, are parte, în fiecare zi, de cel puţin o provocare. Însă a învățat de-a lungul anilor să trăiască cu ele şi să le rezolve. „Uneori, nici eu nu ştiu cum, dar cred că Dumnezeu mă ajută de fiecare dată. Chiar și atunci când îmi spun că peste o anume cumpănă chiar nu pot trece”, adaugă Alina-Andreea Ion.
Importanța credinței
În calitate de manager general al unei unități spitalicești, aceasta spune că empatia este calitatea primordială. În opinia sa, dacă un manager de spital nu este empatic cu suferinţele pacienților săi, nu poate înțelege nevoile şi aşteptările acestora. De asemenea, aceasta vorbește și despre onestitate, „fără de care nu poate lega o relație corectă nici cu pacienții, nici cu angajații”.
„Credința în Dumnezeu, care înseamnă modestie şi milostenie, este o altă însușire esențială a unui astfel de poziții. Trufia nu are loc în această profesie, dacă o faci cu suflet, pentru oameni”, afirmă apoi Alina-Andreea Ion.
În curtea spitalului se află și o bisericuță, deschisă oricând pentru pacienți și familiile acestora, dar și pentru alți credincioşi. Cei care doresc la moaștele pe care biserica din curtea Spitalului „Sfântul Sava” le găzduiește cu recunoștință.
Gala Capital Performeri din Sănătate
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată la Club One din București. Acest eveniment a avut ca misiune recunoașterea meritelor și a implicării celor mai importante companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniul medical. Gala Capital Performeri din Sănătate, aflată la a doua ediție, este un proiect dedicat în întregime domeniului medical. Mai exact, acelor oameni care se implică în fiecare zi pentru binele altora.
Odată cu această gală a fost lansat și un nou număr al Revistei Capital „Top 100 Performeri din Sănătate”. Acest top reprezintă o oglindă a evoluției actuale a sistemului medical românesc.
Gala Capital Performeri din Sănătate 2024 a fost realizată cu sprijinul partenerilor: MEDICI’S, EUMED, MEDIMA, DENKMANN, ANTIBIOTICE IAȘI, SANADOR, CLUB ONE și PRIVILEG CATERING.
Parteneri media: www.evz.ro, www.doctorulzilei.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro.
Revista Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ediția 2024, este disponibilă din 22 noiembrie la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.