Adrian Hădean a fost prezent luni, 16 decembrie, la Gala Premiilor Capital, ocazia cu care a primit „Premiul pentru responsabilitate socială gastronomică”.
„ Vă mulțumesc tare mult pentru acest premiu. Desigur, acum eu sunt acest chip frumos care vine să ridice premiul. Însă, în realitate, tot ce am făcut a fost să ascult și să îmbrățișez ideile soției mele, așa cum ar trebui să facă orice bărbat.
Și, de bună seamă, că lucrurile pe care le facem noi sunt o realitate. Ele vin să servească o realitate destul de cruntă, și anume aceea că, în România, trăiesc niște milioane de oameni, care nu au ce să mănânce în fiecare zi.
Sau nu au posibilitatea să pună o masă caldă în fața familiei în fiecare zi. Acesta este un lucru căruia noi ne adresăm, prin acest proiect care se cheamă „Social Food”, care se pregătește să intre în cel de-al cincilea an.
Din 2020, de când a pornit acest proiect, am reușit să facem și să livrăm peste 1.200.000 de mese calde. Prin eforturile echipei noastre și prin eforturile și bunăvoința oamenilor care ne susțin. Planurile noastre merg mai departe și nu se opresc la a oferi o masă caldă nevoiașilor acestei țări.
Ele se îndreaptă către construirea unei comunități mai solide și cât se poate de independente, prin educație. În special, prin educație civică, socială și, cu siguranță, gastronomică”, a declarat Adrian Hădean pe scena Premiilor Capital.
Adrian Hădean, în ajutorul oamenilor
Unul dintre proiectele de renume organizate de Adrian Hădean este „Black Sea FooDignity”. Acesta este un proiect special, cu o poveste frumoasă în spatele său.
„Black Sea FooDignity” este numele ONG-ului lui Adrian Hădean și al soției sale prin care organizează evenimente cu scopul de a oferi o masă caldă pentru oamenii care au nevoie. Acest program a început în 2020, perioada pandemiei. În primele două-trei zile de la lansare, chef Hădean și colegii săi au distribuit aproximativ 350 porții pe zi.
Era vorba atunci despre mâncare pe care o livrau medicilor de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Într-o săptămână, Adrian Hădean a ajuns în cazul acestui proiect să treacă de la 350 de porții pe zi, la aproape 7.000 de porții pe zi.
Adrian Hădean a crescut în Baia Mare, loc unde și-a făcut și debutul în cariera profesionistă în arta bucătăriei în anul 1998. Anterior, acesta absolvise Facultatea de Electronică, însă timpul a demonstrat că alta era menirea sa. De asemenea, a lucrat și la radio. Deși sediul radioului era într-un hotel, foarte multe emisiuni se țineau în pizzeria de la parter.
Când avea 19 ani, bucătarul acestei pizzerii i-a propus lui Hădean să gătească alături de el pentru un venit în plus. Astfel a început întreaga poveste a lui Adrian în bucătărie.
Gala Premiilor Capital
Ca în fiecare an, Revista Capital recunoaște și premiază meritele unor personalități din țara noastră. Aceștia, prin viziune, determinare și performanță, sunt repere pentru societatea noastră. Fie că fac parte din viața economică, politică, socială, sportivă, medicală sau media, premiații din cadrul Galei Capital din data de 16 decembrie fac performanță în domeniile lor de activitate.
Gala Premiilor Capital reunește constant peste 150 de persoane. În plus, este o oportunitate pentru a întâlni cei mai importanți specialiști în domeniile lor de activitate și pentru a crea conexiuni relevante în industrii diverse. De asemenea, în cadrul Galei Capital a fost lansat și proiectul special Capital Top 300 cei mai Bogați Români.
Noul număr ale revistei poate fi achiziționat de la toate centrele de difuzare ale presei, inclusiv de pe site-ul edituradecarte.ro.