Cristina este și cofondator al Asociației SuperTeach. Ea coordonează implementarea Programului de Mentalitate Deschisă în Educație la nivelul SuperTeach și programul ”Școala SuperTeach”.
”Contextul actual ne-a dovedit că transformarea sistemului educațional nu mai suportă amânare. Această transformare nu poate începe decât cu propriile noastre mentalități și credințe. Am fost obișnuiți să credem că educația nu poate fi făcută decât într-un anumit fel. Iar ceea ce se întâmplă acum ne provoacă să reconsiderăm tot: curicula, metodele de predare, rolul profesorului la nivel de societate, abilitățile pe care este imperios necesar să le dezvoltăm la cei mici. Mai mult ca oricând, trebuie să facem cu toții saltul de la mentalitatea închisă, de tipul <<eu nu pot>>, la cea în care ne asumăm rolul de factori ai schimbării.”, spune Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.
Cristina Gheorghe, premiu pentru leadership în educație
Cristina Gheorghe a primit premiul pentru „Inspiratie, leadership si comunitati pentru peste 50 de mii de profesori din Romania” în cadrul Calei Premiilor Capital.
Premiul a fost ridicat de către Felix Tătaru, președintele SuperTeach, care a ținut un scurt discurs pe scenă. „Eu sunt cofondator cu Cristina la SuperTeach. Ce este bine să știți despre Cristina, pentru că pentru ea sunt aici, este că i-a convins pe cei care sunt lideri globali în schimbare de mentalitate să vină în România. Acum aproximativ 12 ani. Cristina a lucrat în business, dar acum 7 ani, împreună cu alți colegi am cofondat acest proiect, „SuperTeach”.
Toți suntem antreprenori, dar nu ne pricepem la educație. Cristina însă se pricepe la educație. De altfel, conduce o școală privată la Iași. Și este foarte fain, deoarece vin profesori din toată țara, profesori SuperTeach, și ne întreabă cum se poate? Cum se poate cu profesori români și curriculă română, copiii să vină cu drag la școală? Ce fac oamenii aceștia la Iași? Ei bine, pot să vă spun. Conduc, în primul rând, este vorba despre management școlar, ceea ce nu prea am învățat să facem. Și se lucrează la mentalitate. Mentalitatea profesorilor. Profesorii înțeleg că nu este vorba despre materia lor, ci este vorba despre copil.
În interiorul SuperTeach, Cristina a coordonat un proiect pilot la o școală din Constanța, și a abordat ceva, ceea ce noi facem în companiile noastre. Și anume cultura organizațională. Și cum este abordată cultura organizațională în școală? Așa zisul triunghi al educației: părinți, profesori, elevi, dar și antreprenori și autorități, toți fac parte din cultura organizației unei școli. Eu personal nu cred că este ceva mai important pentru viitorul țării decât educația.
Despre SuperTeach
Astfel, de 7 ani, SuperTeach susține transformarea educației din România. Inspiră profesori, elevi și părinți să lucreze împreună pentru viitorul țării. SuperTeach crede cu tărie în puterea triunghiului educației – profesori dedicați, părinți implicați și elevi motivați – de a construi o Românie mai unită și mai prosperă.
Educația este cheia care deschide uși pentru generațiile viitoare. În sălile de clasă, prin pasiunea profesorilor și sprijinul comunității, începe schimbarea de care avem nevoie pentru a transforma România!
Lansat în 2017, SuperTeach este un program educațional de voluntariat realizat de Romanian Business Leaders (RBL) în parteneriat cu Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Educativa.
SuperTeach inspiră profesorii să educe noile generații în spiritul unei mentalități deschise, ajutând elevii să-și descopere pasiunile, să-și maximizeze potențialul și să-și dezvolte competențele cheie pentru a reuși să-și atingă țelurile în viață.
Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, președinte fondator al GMP Group si Radio Itsy Bitsy, Dragoș Anastasiu, CEO al Grupului Eurolines, Cristina Gheorghe, președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, președinte al Grupului Educativa.
SuperTeach acționează pe 3 direcții: Conferințe, Traininguri și Comunități locale.
Gala Premiilor Capital
Ca în fiecare an, Revista Capital recunoaște și premiază meritele unor personalități din țara noastră. Aceștia, prin viziune, determinare și performanță, sunt repere pentru societatea noastră. Fie că fac parte din viața economică, politică, socială, sportivă, medicală sau media premiații din cadrul Galei Capital din data de 16 decembrie fac performanță în domeniile lor de activitate.
Gala Premiilor Capital reunește constant peste 150 de persoane și este o oportunitate pentru a întâlni cei mai importanți specialiști în domeniile lor de activitate și pentru a crea conexiuni relevante în industrii diverse. De asemenea, în cadrul Galei Capital a fost lansat și proiectul special Capital Top 300 cei mai Bogați Români.
Noul număr ale revistei poate fi achiziționat de la toate centrele de difuzare ale presei, inclusiv de pe site-ul edituradecarte.ro.