Dorim să le mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea acestei Gale: Carrefour România, UP Romania, Schlumberger, Athenee Palace Hilton.
În această seară, revista Capital îi răsplătește pe cei mai merituoși manageri pentru performanțele obținute în 2016 și prima parte a acestui an.
Categoriile Galei Premiilor Capital – Excelența în Management 2017 sunt:
- Cel mai bun manager pentru o nouă intrare pe piață
- Cel mai bun manager în coordonarea unei tranzacții
- Cel mai bun responsabil CSR
- Cel mai bun manager comercial/vânzări
- Cel mai bun manager de resurse umane
- Cel mai bun manager de marketing/PR/Public Affairs
- Cel mai bun manager financiar
- Cel mai bun CEO
“Cel mai bun CEO”
LOC I – Ravinder Takkar – CEO Vodafone România
Ravinder Takkar a preluat din mai 2014 funcţia de CEO al Vodafone România. Cu el la conducere, compania a câştigat numeroşi clienţi şi a avut o serie de realizări cheie. Reţeaua Vodafone a fost declarată «Cea mai performantă reţea mobilă din România» şi «Cea mai rapidă reţea mobilă din România»
Trofeul a fost înmânat de dl Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice
LOC II – Virgil Metea-Director General Romgaz
În ultimii patru ani, de când se află la conducerea companiei, a reuşit să coordoneze câteva proiecte importante, iar rezultatele sunt pe măsură: descoperirea celui mai mare zăcământ on-shore de gaze din ultimii 30 de ani și pregătirea celei mai mari investiţii realizate de o companie de stat în domeniul producţiei de energie.
LOC III – Grigore Horoi – Președinte Agricola Internațional Bacău
Din 2009 de când a preluat funcția de președinte al companiei, a inregistrat an de an rezultate remarcabile, reusind in decursul a doar cativa ani să dubleze vânzările de carne de pui şi salamuri crud-uscate. Anul trecut, afacerile companiei au ajuns la 677 mil. lei.
Nominalizaţii sunt: Dragoş Anastasiu – Eurolines România, Grigore Horoi – Agricola Internațional Bacău, Dimitrie Muscă – Combinatul Agroindustrial Curtici, Ravinder Takkar – Vodafone România, Dragoş Dinu – Țiriac Holdings, Radu Spirea – Vesta Investment, Remon Vos – CTP, Sergiu Manea- Banca Comercială Română, Virgil Metea – Romgaz, Felix Pătrăşcanu – Fan Courier
Premiu special pentru 50 de ani de activitate in industria chimica – trofeul a fost înmânat de Ciprian Mailat, redactor sef Capital
Virgiliu Băncilă – Președintele Consiliului de Administrație SC Chimcomplex SA Borzești – Pentru aplicarea unui management performant si pentru realizarea unor investitii importante in cadrul societatii SC Chimcomplex SA Borzesti in perioada 1990-2009, compania fiind singura care a rezistat pana astazi, dintre cele desprinse din Grupul Industrial de Petrochimie Borzesti. De asemenea, domnul Virgiliu Bancila merita toate aprecierile noastre pentru articolele stiintifice publicate, inventiile si inovatiile realizate si aplicate in cadrul companiei si nu in ultimul rand, pentru faptul ca pe 31 iulie se implinesc 50 de ani de cand este direct angajat acestei societati.
“Cel mai bun manager financiar”
Loc I – Sven Foos – CFO ING BANK România
La finalul lui 2016, veniturile ING Bank au ajuns la 1,2 miliarde RON, cu 29% mai mult, in baza cresterii afacerii, a numarului de clienti si a activitatii acestora, dar și datorita veniturilor exceptionale obtinute din vanzarea actiunilor Visa (123 milioane RON).
Trofeul a fost decernat de Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
Loc II – Smaranda Ștreangă și Dan Ioniță – directori financiari adjuncți RCS&RDS
Pentru că au reușit să obţină ani la rând împrumuturi pentru dezvoltare şi pentru refinanţarea datoriilor mai vechi, iar în acest an au pregătit listarea la bursă a Digi Communications, acționarul majoritar al RCS&RDS, printr-o Ofertă Publică Inițială.
Loc III – Tal Lahav – CEO New Kopel Group
Pentru rezultatele remarcabile obținute în ultimii trei ani în care a deținut funcția de CFO, care de altfel l-au propulsat pe o treaptă superioară, astfel că de la începutul anului a preluat funcția de CEO al New Kopel Group, prima companie de leasing operaţional din România
Nominalizatii sunt: Leonard Leca –A&D Pharma, Sven Foos – Ing Bank România, Oana Braicu – Mcdonald’s România, Tal Lahav – New Kopel Group, Virgil Stroia – Bursa De Valori București, Mariana Durleşteanu – Kmg International, Emilian Gabriel Grosu – Iulius Group, Smaranda Ştreangă Şi Dan Ioniţă – Rcs&Rds, Dragoş Ion – Coca-Cola Hbc România, George Răzvan Călinescu – Banca Transilvania
Premiu special pentru consolidarea brandului– troferul a fost înmânat de Virgil Munteanu, director executiv EEC.
-
Ugur Yesil, General Manager Kanal D, a condus operatiunile Kanal D inca de la infiintarea acestui post TV, in urma cu 10 ani. A consolidat rezultatul unei foarte bune strategii de programe, corelata cu optimizarea costurilor si investitii in infrastructura și tehnologie. Statia a inregistrat in 2016 cea mai mare crestere a cotei de piata in Prime Time, de peste 20%, plasand Kanal D pe locul doi in topul televiziunilor generaliste din Romania.
“Cel mai bun manager de marketing/PR/Public Affairs”
Premiul I – Gilda Lazăr – Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria
Pentru felul in care a gestionat si comunicat problema transpunerii directivei europene in legislația românească, atât in relația cu autoritățile publice cât si societății civile, privind produsele din tutun dar si pentru continuarea programului pentru jurnaliști – bursele JTI.
Trofeul a fost decernat de Ioana Erdei, prim redactor sef adjunct Capital
Premiul II – Mirel Dediu, Corporate PR/Communications, Marketing & PR Mercedes Benz Cars România
pentru derularea cu succes a numeroase campanii de imagine, precum She’s Mercedes, Unplugged Artists „Pe urmele celor mai buni”, prin care Mercedes Benz România a ajuns, în ultimul an, liderul pieței de autovehicule premium din România
Premiul III – Angelica Barbu, Manager PR, Brand și Marketing CEZ România
pentru construirea identităţii de brand a grupului CEZ, astăzi grupul fiind prezent pe piața românească cu 8 companii fiecare cu profil diferit de activitate. Mai mult, CEZ este singura companie de energie din România care a reușit să integreze social media în relația cu clienții.
Nominalizaţii sunt: Gilda Lazăr – JTI România, Moldova Şi Bulgaria, Nina Brătfălean – Bmw Group România, Carmen Căpitănescu – Media Galaxy, Mihaela Păduroiu – Rcs&Rds, Dorian Dumitrescu – Arcelormittal Galaţi, Angelica Barbu- Cez România, Mirel Dediu – Mercedes-Benz România, Maria Stancu –KPMG România, Simona Panait – Samsung Electronics, Mihnea Anastasiu –PWC România.
“Cel mai bun manager manager de resurse umane”
Loc I – Anica Stoica- HR Country Manager Continental România
De aproape 10 ani gestionează întreaga activitate de Resurse Umane a grupului Continental în România, care este în prezent cel mai mare angajator privat din România, cu peste 16.500 de salariați.
Loc II – Dana Oprișan – Director Executiv Resurse Umane Grup Renault România
De aproape 4 ani conduce echipa de HR a unuia dintre principalii angajatori din ţară: Grupul Renault România. La finalul anului trecut, a coordonat cu succes caravana „Drive Your Career@Renault“, la care au participat nu mai puţin de 2.200 de studenţi şi masteranzi, 38 de asociaţii studenţeşti, 83 de profesori şi 12 universităţi.
Loc III- Dana Enache – HR Manager Grup CRIS-TIM
Pentru coordonarea și recrutarea a peste 300 de angajați doar în ultimele 12 luni în cadrul grupului. În prezent are peste 2.200 de salariați. Totodată, a avut o contribuție semnificativă la implementarea standardului de responsabilitate socială – BSCI în cadrul grupului.
Nominalizaţii sunt:
Dana Oprişan – Grup Renault România, Estera Anghelescu -Kaufland România, Sidonia Barna – Metro Systems România, Anica Stoica – Continental România, Dana Enache – Grup Cris-Tim, Marina Babară – Ford România, Angelica Procopie – Alstom România Şi Grecia, Delia Sofonea – Emag, Mihaela Dinu – Softelligence România.
Premiu special -pentru contribuția adusă industriei românești de IT&C, înmânat de dl Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice
Liviu Drăgan, fondator Totalsoft – a înființat în urmă cu 23 de ani cel mai puternic producător de software pentru business din România, compania TotalSoft și este creatorul a două dintre cele mai puternice branduri IT românești, TotalSoft și Charisma. De asemenea, s-a implicat activ în promovarea industriei IT românești, a introdus conceptul de management de proiect în România (prin sistemul Primavera) și a contribuit la crearea celei mai mari aplicații de e-procurement la nivel european: www.e-licitatie.ro.
“Cel mai bun manager comercial/vânzări”
Premiul I- Tom – Director Comercial Carrefour România.
Pentru că de mai bine de doi ani de când gestionează toată zona de achiziții în cadrul Carrefour Romania, a reușit să aducă pe rafturile magazinelor o gama tot mai variată de produse fabricate în România.
Premiul a fost înmânat de Augustin Jianu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaţionale.
Premiul II- Răzvan Vasile – Director Comercial Alexandrion Grup
Pentru consolidarea poziţiei brandurilor companiei, începând cu vinarsul Brâncoveanu, cât şi a produselor sub marca SABER. De asemenea, mărcile Alexander şi Kreskova au o poziţie stabilă şi contribuie la cifrele de vânzări ale companiei.
Premiul III – Cătălin Dumitreasa – Director Comercial Elis Pavaje
Pentru atingerea targetului de vânzări, și anume o creștere de double digits. Și în acest an liderul pieței de prefabricate mici și-a propus creșterea afacerilor cu 14%, iar pentru acest obiectiv Elis Pavaje va deschide a treia unitate de producție
Nominalizaţii sunt: Tom Vermeiren – Carrefour România, Mihai Barbu – Flanco Retail, Lucian Neagu – Agricover Credit Ifn Sa, Octavian Matache – Impact Developer & Contractor, Răzvan Vasile – Alexandrion Grup, Cătălin Dumitreasa – Elis Pavaje, Florina Ganga – Lagermax Aed România, Amelia Dinu – Medicover, Bogdan Badea – Ejobs Group, Cristina Pîrjol – Fashion Days Group
“Cel mai bun responsabil CSR”
Loc I – Nicoleta Deliu- Director Departament Comunicare Corporatistă și Afaceri Comunitare BCR
Pentru cel mai amplu proiect de educație financiară derulat pe piața locală de o instituție bancară. Prin proiectul denumit Scoala de bani circa 600 de angajați au predat pentru 6.000 de persoane, ajutându-i în deciziile financiare.
– Trofeul a fost înmânat de Marius Duncă, Ministrul Tineretului și Sportului
Loc II – Ruxandra Vodă – Președinte Fundația Telekom România
Pentru că de mai bine de opt ani, Fundația pe care o conduce susține diverse proiecte sociale, umanitare, educaționale, de mediu și campanii pentru victimele calamităților naturale.
Loc III – Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România
Pentru proiectele derulate în ultimii ani atât în ceea ce privește educația rutieră în randul elevilor cât si pentru implicarea activă în construirea de locuințe pentru persoanele defavorizate.
Nominalizaţii sunt:
Ramona Ciocodei – Mcdonald’s România, Angela Galeţa – Fundaţia Vodafone România, Alina Tudor – Enel România, Alina Cristea – Holcim România, Sabina Știrb – Samsung Electronics România, Ruxandra Vodă – Fundaţia Telekom România, Andreea Hîncu – Porsche România, Nicoleta Deliu –Banca Comercială Română
“Cel mai bun manager în coordonarea unei tranzacții”
Premiul I – Akiyoshi Koji – Președinte ASAHI GROUP HOLDINGS
Pentru coordonarea achiziţionării activelor SABMiller din cinci ţări din Europa de Est – România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria. În România, preluarea afacerii a însemnat cea mai mare tranzacție de anul trecut, în valoare de 856 mil. euro
Trofeul a fost decernat de dl Augustin Jianu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaţionale
Premiul II – Mohammad Murad – Proprietar Phoenicia Hotels
Pentru una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața hotelieră din ultimii ani. Anul trecut a cumpărat complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din staţiunea Olimp. Mai mult, a achiziționat și hotelul Lido din Capitală, ambele unități hoteliere urmând să fie repuse în circuitul turistic.
Premiul III – Mihai Marcu – CEO Medlife
Pentru strategia de dezvoltare a companiei, care a realizat în ultimul an diverse tranzacții, printre care achiziția integrală a Prima Medical și Diamed Center, dar și a pachetelor majoritare de acțiuni ale Centrului Medical Panduri și Dent Estet.
Nominalizații sunt: AKIYOSHI KOJI – ASAHI GROUP HOLDINGS, ZANG JIANJUN – CEFC CHINA, NIKOLAUS BETHLEN – MID EUROPA PARTNERS, COSTIN BAICU – TOTALSOFT, NORBERT SASSE – GROWTHPOINT, DIMITRIS MOULAVASILIS – AFFIDEA GROUP, JEAN-MARIE GREINDL – PPG EMEA, FADY CHREIH – REGINA MARIA, MOHAMMAD MURAD – PHOENICIA HOTELS, MIHAI MARCU – MEDLIFE
“Cel mai bun manager pentru o nouă intrare pe piață”
Locul I – Adrian Dumitrescu – managing partner QAZ Fashion Retail
“Pentru deschiderea primului magazin Lanidor în România. Intrarea pe piața locală a fost realizată anul trecut, sub formă de franciză. Lanidor este cel mai mare retailer portughez de haine pentru femei”.
Trofeul a fost decernat de Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
Locul II – Alina Șandru, director local Res Software–
În vara anului trecut, compania RES, specializată în tehnologizarea spaţiilor de lucru digitale, a deschis un centru de Research & Development în Bucureşti. RES oferă soluţii de digital workspace pentru un număr de peste 2.500 de companii din întreaga lume.
Locul III – Francisco J. Riberas, președinte și CEO Gestamp-
Prin achiziția MPO România, furnizor al Automobile Dacia, compania spaniolă Gestamp a intrat pe piața locală. Investiţia are drept scop producţia şi furnizarea de componente auto pentru uzinele Automobile Dacia şi Ford.
Nominalizați: FRANCISCO J. RIBERAS – GESTAMP, ALEXANDROS DOUKAS – FOREVER, ADRIAN DUMITRESCU – QAZ FASHION RETAIL, MARIE HONDA – COS, LEE KOK SUN – GIC REAL ESTATE, INGOLF PLANER – ALU MENZIKEN, DANIEL BRAN – ACCORD, ALINA ȘANDRU – RES SOFTWARE, JURAJ ŠAŠTINSKÝ – PPF REAL ESTATE, TAKAYA SHIMADA – ROKI HOLDINGS CO