Acesta a primit premiul pentru „Performanțele obținute de TEAM ROMANIA la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, 2024” la categoria Sport. 

Florin Mișcă, la Gala Premiilor Capital

„Bună seara, tuturor. Este o deosebită onoare pentru mine să ridic acest premiu în numele Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Team România. Evident este un trofeu simbolic pentru efortul colectiv al unei echipe extinse, complexe și extraordinare. Team România nu înseamnă numai sportivii care se suie pe podiumuri. Team România înseamnă și antrenorii, staff-ul tehnic, medicii, nutriționiștii, managerii, administratorii, federațiile sportive naționale, cele mai performante cluburi din România, instituții publice și toți ceilalți membri ai forului olimpic național. Fiecare dintre aceștia au contribuit cu pasiune și profesionalism la succesul nostru comun.

Un laureat al premiului Nobel  Herbert Simon spunea că este nevoie de 10 poate chiar 12 ani de muncă extensivă pentru a excela în ceva. Rezultatele Team România de la Paris sunt rezultatul unei munci asidue din ultimele doua și chiar trei padrienale olimpice. Acest premiu poate fi dedicat și aparține tuturor celor care au făcut parte din această călătorie indiferent de rolul lor. Nu în ultimul rând mulțumim revistei Capital pentru această distincție, pentru apreciere și pentru contribuția la promovarea performanței în toate formele sale. Felicitări laureaților și  seară bună în continuare”, a transmis Florin Mișcă, șef de misiune al României la Jocurile Olimpice.

Întregul eveniment poate fi urmărit aici

Ce medalii au fost luate de români la Jocurile Olimpice?

Pe 14 noiembrie, mișcarea Olimpică din țara noastră a sărbătorit medaliaţii de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris. În Orașul Luminilor, sportivii noștri au cucerit medalii după cum urmează:

Aur:

  • David Popovici, la 200 m liber
  • Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin  
  • Echipajul de 8+1 feminin, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Petreanu

Argint:

  • Mihaela Cambei, la haltere, categoria 49 kg
  • Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin
  • Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin
  • Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categoria uşoară.

Bronz:

  • David Popovici, la 100 m liber
  • Ana Bărbosu, la sol (după apelul de la TAS).

Mesajul COSR la încheierea Jocurilor Olimpice 2024

COSR a publicat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook, odată cu sfârșitul Jocurilor Olimpice pentru sportivii români.

„Sportivii români v-au simțit alături, le-ați transmis energie pozitivă și gândurile bune au ajuns la sufletul lor! Au simțit sprijin și atunci când nu au reușit să atingă podiumul. Victoriile lor sunt ale României! Pentru că, la această ediție a Jocurilor Olimpice Paris 2024 am fost toți pentru unul, toți pentru Team Romania! Tricolorii mulțumesc tuturor celor care au sprijinit Team Romania!”, au transmis cei de la COSR pe pagina de Facebook a instituției.

În cei 110 ani de existență ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, imnul României a răsunat de 93 de ori în arena olimpică, tricolorii au urcat de 101 ori pe treapta a doua a podiumului și de 124 de ori au câștigat medalia de bronz.

Cine este Florin Mișcă?

Florin Mișcă a fost invitat să ridice premiul Capital. Pentru cine nu știe, Florin Mișcă este Secretar General adjunct al COSR și a fost șef de misiune pentru JO de la Paris.

„Am avut onoarea de a fi numit de Comitetul Executiv al COSR în rolul acesta de șef de misiune. Activitatea mea, cred că în proporție de 80-90 la sută este o activitate de comunicare cu părțile interesate de această misiune. Vorbim de Comitetul Executiv al COSR, de comisiile de specialitate implicate în coordonarea activităților loturilor olimpice, vorbim în primul rând de Comisia tehnică olimpică pentru sportul de performanță, Comisia medicală, Comisia de etică – care are un rol important în selecția membrilor echipei olimpice, unul dintre criteriile impuse de Charta olimpică fiind profilul moral al sportivilor. Vorbim desigur de Comitetul de organizare a Jocurilor, de federațiile internaționale, cele care stabilesc criteriile ca și cotele de calificare ale sporturilor respective. Vorbim de asemenea de CIO, care ne obligă la respectarea Chartei și a altor reguli specifice, care se adaptează de la o ediție la alta”, spunea Mișcă despre misiunea sa din vară.

Gala Premiilor Capital

Revista Capital continuă tradiția de a recunoaște și premia personalitățile remarcabile ale României. Acestea, prin viziune, determinare și performanță, devin repere pentru societate. Evenimentul din 16 decembrie a onorat lideri din diverse domenii, precum economie, politică, societate, sport, medicină și media, care excelează în activitatea lor.

Gala Premiilor Capital atrage anual peste 150 de participanți. Oferă o platformă pentru întâlniri cu specialiști de top și crearea unor conexiuni relevante în industrii diverse. Tot în cadrul evenimentului a fost lansată ediția specială „Capital Top 300 cei mai bogați români”.