Pe parcursul serii, invitații au fost implicații în discuții care mai de care mai interesante, despre inovație și tehnologie, programul fiind urmat de punctul culminant al serii, și anume ceremonia de decernare a premiilor.
Astfel, au fost evidențiate eforturile vizionarilor ce influențează viitorul acestei țări și inspiră o întreagă comunitate. Un moment aparte a fost dedicat tehnologiei și inteligenței artificiale, ilustrând modul în care inovațiile actuale pot redefini lumea în care trăim.
Excelența, premiată în cadrul galei RO 3.0
În cadrul Galei, s-au acordat premii tinerilor cu un potențial uriaș, acestea fiind dăruite de către profesioniștii care au încredere că noua generație poate schimba lumea. Unul dintre aceștia este Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.
El a fost prezent pe scena Operei Naționale din București pentru a înmâna premiul unui grup de tineri, studenți ai Universității Politehnica, ce au construit o rachetă impresionantă. Astfel, premiul „Arhitecții viitorului” a mers către ei.
„Am spus că facem o punte. Da, suntem obligați, facem o punte. Suntem obligați să facem o trecere între generații. Nu cred în revoluții, dar cred în evoluții”, a precizat Mădălin Mihailovici.
Racheta a fost lansată de către acești tineri geniali în data de 5 iulie 2022, fiind cea mai puternică rachetă din sud-estul Europei.
Următorul premiul acordat a fost „Ștafeta Inovației”, oferit unui grup de șase liceeni. Aceștia au reușit să dezvolte un mod de alertare a asistentelor în cazul pacienţilor a căror stare s-a deteriorat brusc.
Cei de la Lebăda Luxury Resort & Spa au stat în spate și au sprijinit tinerii pentru a putea să-și ducă proiectul la bun sfârșit.
„Noi am hotărât să sprijinim mai departe un alt proiect care înseamnă mult și ne oferă o speranță că îngrijirea sănătății noastre este acum mai eficientă și mai rapidă”, a declarat Adina Merișanu, reprezentant Lebăda Luxury Resort & Spa pe scena Operei Naționale.
Premiul pentru categoria „Liderii de Mâine” a fost acordat echipei de olimpici la chimie de la Colegiul Național Sfântul Sava. Valer Hancaș, director de comunicare Kaufland România a urcat pe scenă, ținând un mic discurs înainte de premierea tinerilor liceeni.
„Da, avem nevoie de această chimie între schimbul de generații. Pe această scenă am ales să premiez cutezanța, îndrăzneala, posibilitatea de a visa, de a fi implicat.”
Inovația în cercetare
La Gala RO 3.0 a fost premiată și o tânără remarcabilă de 17 ani, primind premiu în categoria „generația Excelenței”. Aceasta își dedică bună parte din timp pasiunii sale pentru microbiologie și cercetare.
Livia Stan, Policy and Market Access Director la MSD România, a subliniat importanța inovației: „Noi reprezentăm trecutul. Un trecut de 130 de ani, un trecut în care inovația a fost principala noastră preocupare. Suntem cei care am lansat primele vaccinuri împotriva rujeolei și oreionului, împotriva virusului HPV. Am adus în România primele terapii inovative, imunoterapiile, care vindecă cancerul. Ne dorim să susținem viitorul în inovare.”
La rândul ei, Iris a vorbit despre întreg procesul de cercetare, afirmând: „Un proiect de cercetare pornește de la o întrebare, de la o curiozitate care poate deveni ipoteză. Și cu pași mici se pot se poate ajunge și la o posibilă concluzie.”
Unul dintre momentele speciale ale serii a urmat după ceremonia de premiere. Emoția a fost amplificată de un concert plin de sensibilitate și un moment artistic impresionant, oferit de către echipa Operei Naționale București. Artiștii au transpus prin muzică și interpretare o poveste emoționantă, completând atmosfera sărbătorii prin eleganță și rafinament.
Spre final, am avut ocazia de a urmări un moment cu adevărat impresionant și inovator. Publicul a fost surprins de un spectacol remarcabil cu drone, care a luminat cerul într-o coregrafie captivantă. Acest moment a adus un suflu de modernitate și inovație, oferind o experiență memorabilă și impresionantă, ce a lăsat spectatorii cu un sentiment de uimire și inspirație pentru viitor.