Pentru o mulțime de pacienți, fundația Hospice Casa Sperantei reprezintă ultima mână de ajutor acordată. Scopul organizatiei este de oferi speranță familiilor care trec prin suferința bolii incurabile a unui apropiat. Fundația se ocupă de două spitale (unul în Brașov și unul în București, construite din donații), servicii holistice, îngrijire la domiciliu prin echipe mobile (în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești), un centru dedicat copiilor bolnavi incurabili (la Adunații Copăceni) și șase sedii destinate serviciilor complete de îngrijire paliativă și educație. În ultimii 5 ani, Mirela Nemțanu a servit cauza Fundației HOSPICE Casa Speranței din poziția de director executiv. Doar în 2020 fundatia condusa de Mirela Nemtanu a oferit complet gratuit următoarele servicii: 7245 de vizite ale specialiștilor Hospice la domiciliul pacienților, 3738 de consultații în policlinicile Hospice, 9953 de consultații la distanță, 2760 de sesiuni de consiliere psihologică, 4779 de intervenții ale asistenților sociali Hospice și peste 10.000 de zile de internare în cele două spitale. Toate pentru pacienți din 36 de județe ale țării.
„Vreau să le felicit pe colegele de categorie si le doresc să rămână la fel de pasionate si dedicate. Multumesc frumos si pentru aceasta prezentare. Nu stiu daca pot fi considerată o femeie de succes, dar recunosc ca e o bucurie imensa. Ma simt implinita pe plan personal si profesional pentru ca am o cariera care imi place.
Femeilor cu care lucrez vreau sa le dedic acest premiu. Si mai ales, le dedic acest premiu tuturor doamnelor care stiu ce inseamn aceasta povara, stiu ce inseamna sa treci prin asa ceva, in special mame. Pentru mine ele sunt adevaratele premiante.”, a spus Mirela la Gala Capital.
În ultimii 5 ani Mirela Nemțanu a servit cauza Fundației HOSPICE Casa Speranței din poziția de director executiv. Scopul este de a mai oferi speranță și bucurie familiilor care trec prin suferința bolii incurabile a unui apropiat. Fundația se ocupă de două spitale (unul în Brașov și unul în București, construite din donații), servicii holistice, îngrijire la domiciliu prin echipe mobile (în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești), un centru dedicat copiilor bolnavi incurabili (la Adunații Copăceni) și șase sedii destinate serviciilor complete de îngrijire paliativă și educație.
„Pacienții noștri sunt acei pacienți care sunt dați afară din spate și aud acel crud «ne pare rău, nu se mai poate face nimic». Și nu este adevărat… mai sunt foarte multe lucruri care se pot face”, povestește Mirela Nemțanu pentru Revista Capital.
Situația pacienților cu boli incurabile s-a deteriorat grav în anul pandemiei: „Multe spitale și-au schimbat destinația, altele pur și simplu nu au mai oferit suport acestor pacienți. Bolnavii de cancer sunt și acum, în continuare, printre cei mai afectați de pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată”, ne explică directorul executiv al Fundației HOSPICE.
Pentru o mulțime de pacienți fundația reprezintă ultima mână de ajutor acordată. Numărul total al spitalizărilor pentru bolnavii de cancer a scăzut cu 50% în pandemie, ne spune Mihaela Nemțanu, față de anul 2019.
Munca titanică pe care cei de la Hospice o realizează an de an oferă speranțe pentru mii de persoane. Doar în 2020 aceștia au oferit complet gratuit următoarele servicii: 7245 de vizite ale specialiștilor Hospice la domiciliul pacienților, 3738 de consultații în policlinicile Hospice, 9953 de consultații la distanță, 2760 de sesiuni de consiliere psihologică, 4779 de intervenții ale asistenților sociali Hospice și peste 10.000 de zile de internare în cele două spitale. Toate pentru pacienți din 36 de județe ale țării.