"Samsung Galaxy S III este aşteptat să înregistreze vânzări de peste 10 milioane de unităţi pe plan mondial, în iulie, devenind modelul care a ajuns cel mai rapid la cifra de 10 milioane de unităţi vândute din istoria Samsung", a afirmat Shin Jong-kyun, şeful diviziei de comunicaţii mobile al grupului sud-coreean.

După ce a fost lansat la Londra, la începutul lunii mai, modelul Samsung Galaxy S III urmează să fie oferit spre vânzare de 302 operatori în 147 de ţări din întreaga lume, până la sfârşitul lunii iulie.

La 29 mai Samsung Electronics Co a lansat ultimul său smartphone, Samsung Galaxy S III, pe 28 de pieţe din Europa şi Orientul Mijlociu, în încercarea de a obţine un avans consistent înainte ca rivalul Apple să vină cu o nouă versiune a modelului iPhone.

Noul Galaxy S are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Se estimează că noul smartphone va devansa recordul de 20 de milioane de unităţi vândute la nivel mondial stabilit de predecesorul Galaxy S II.

"Galaxy S III este un concurent serios pentru viitorul iPhone. Este posibil să fie cel mai bine vândut smartphone din acest an, însă adevăratul test va veni atunci când va fi lansat noul iPhone", a declarat analistul IDC, Francisco Jeronimo.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, în primele trei luni ale acestui an Samsung a vândut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronând în premieră liderul mondial Nokia. Numărul total de telefoane vândute include şi 44,5 milioane smartphones, ceea ce înseamnă că Samsung controlează 30,6% din piaţa smartphones, faţă de 24,1% în cazul Apple care a vândut 35,1 milioane iPhones.

Samsung a precizat că profiturile înregistrate de divizia sa de telefoane mobile s-au triplat până la 3,8 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 73% din profitul total.