Supranumită Casa Lescovar, imobilul poartă numele primului proprietar și al marelui antreprenor Francisc Lescovar, membru de seamă al „breslei” constructorilor din Constanța anilor 1900-1920. Vila a fost scoasă la vânzare la un preţ de pornire de 1,5 mil. euro prin casa de licitaţii Artmark Historical Estate, iar valoarea sa este estimată a fi de 1,75-2 mil. euro.
Numele lui Lescovar este legat atât de ridicarea unor edificii rezidențiale (Zambaccian), dar mai ales de contribuții la modernizarea orașului: consolidarea malului, ridicarea primului stabiliment al Colegiului Mircea cel Bătrân, construirea Tribunalului (inițiat Palat Regal).
În ceea ce privește reședința proprie ridicată în preajma anilor 1913-1914, amplasamentul imobilului ne oferă date despre statutul constructorului, clădirea aflându-se între Hotel Palace și Cazino. Colaborarea cu arhitectul E.P. Goué – care lucrase la Hotelul Palace – continua și în cazul propriei reședințe, pe care o proiectează cu subsol, parter și două etaje. Stilul eclectic este grăitor pentru un imobil realizat dintr-un melanj de maniere ce diferă de la o fațadă la alta. Recuzita neoclasică este îmbinată pe alocuri cu un stil monumental sau art nouveau, produsul final fiind o vilă impresionantă și reprezentativă pentru zona rezidențială post-1900 din centrul Constanței.