Galeriile Noblesse, afaceri de 800.000 de euro din mobilă de lux

Galeriile Noblesse, unul dintre cele mai importante magazine de mobilă de lux din ţara noastră, a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 800.000 de euro. După cum a declarat pentru capital.ro Loredana Preda, general manager al Galeriile Noblesse, criza şi-a spus cuvântul în acest an şi în segmentul mobilierului de lux, cu toate că acesta se adresează clienţilor cu dare de mână. “Domeniul mobilei şi al amenajărilor interioare este unul legat direct de evoluţia imob

Galeriile Noblesse, unul dintre cele mai importante magazine de mobilă de lux din ţara noastră, a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 800.000 de euro.

După cum a declarat pentru capital.ro Loredana Preda, general manager al Galeriile Noblesse, criza şi-a spus cuvântul în acest an şi în segmentul mobilierului de lux, cu toate că acesta se adresează clienţilor cu dare de mână. “Domeniul mobilei şi al amenajărilor interioare este unul legat direct de evoluţia imobiliarelor şi ca urmare efectele le-am resimţit şi noi , poate mai puţin pe  segmentul de mediu-înalt”, a adirmat Preda.

Galeriile Noblesse se adresează categoriilor de clienţi de la un nivel mediu-înalt până la un nivel de lux ,  exclusivist. „Primul segment, mediu-înalt, vine în special din zona rezidenţială şi ale caror spaţii de mobilare cer un anumit stil, mai simplu,  nu atât de încăcat. Este apoi segmentul de lux,  care se adresează clienţilor mai pretenţioşi, sofisticaţi, care preferă branduri foarte cunoscute, colecţii deosebite”, a declarat Loredana Preda.

În ceea ce priveşte brandurile, Galeriile Noblesse are în portofoliu mai  multe nume importante din Italia şi Spania : Tecninova , Moblesa , Lamborghini , Savio Firminio , Daniel de la Fuente, CorteZARI.  

„Brandurile cele mai scumpe pe care le-am comercializat până acum  sunt  cele pe mobilă de artă. Este vorba de companii cu tradiţie de secole. Unele dintre ele au produs pentru case regale şi au mobilat palate .Piesele lor sunt adevarate opere de artă , sculpturi manuale cu foiţă de aur şi argint , lemn masiv de esenţe rare”, spune Loredana Preda.

Spre exemplu, produsele sub brandul CorteZARI, cel mai nou intrat în portofoliul companiei, au preţuri cuprinse între 1.500 şi 8.000 de euro. Diferenţa o fac însă finisajele .Astfel, daca aceeaşi masă într-un finisaj standard poate costa 2.000 euro, daca alegem un finisaj aparte prelucrat prin procedee specifice , foiţă de aur sau argint , poate ajunge mai mult de dublu”, explică directorul Galeriile Noblesse.

În acest moment pe piaţa din România există doua reprezentanţe ale Galeriile Noblesse, în Bucureşti şi Bacău.