UPDATE: La ora 19.00 Gangnam Style a depăşit un miliard de vizionări

La ora 10:00, clipul “Gangnam Style” fusese accesat de 997.228.920 de ori, la numai cinci luni de la lansarea pe YouTube. La sfârşitul lunii noiembrie, cântecul a detronat piesa “Baby” a lui Justin Bieber de pe locul celui mai vizionat hit din istoria YouTube.

În pofida textului în coreeană, coregrafia şi ritmul alert au cucerit marele public, precum şi celebrităţi din lumea întreagă, de la Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, la primarul Londrei, Boris Johnson, dar şi la preşedintele american Barack Obama.

Clipul, care parodiază viaţa bogaţilor inactivi dintr-un cartier înstărit din Seul, Gangnam, a fost imitat şi deturnat de elevii celui mai select pension britanic, Eton, de studenţii prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi un mare număr de anonimi. Artistul chinez Ai Weiwei a făcut din el un manifest pentru libertatea de exprimare, retras imediat în China de pe internet.

Zeci de mii de persoane s-au adunat la Roma, Paris sau Milano pentru flashmoburi, imitând câteva minute paşii dansului lui Psy.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/9bZkp7q19f0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres