Noi fonduri pentru România! Vin bani pentru afacerile din ţara noastră.

Garanţii de 370 de milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru majorarea investiţiilor

Miercuri, 10 mai, Comisia Europeană a dezvăluit oficial că FEI (Fondul European de Investiţii) va oferi grupului UniCredit două garanţii pentru majorarea investiţiilor efectuate de IMM-uri şi şapte state membre UE.

Vorbim despre două garanţii în valoare totală de 370 de milioane de euro, iar cele şapte ţări vizate sunt Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia, precizează Comisia Europeană.

Având în vedere aceste garanţii acordate de Executivul de la Bruxelles, UniCredit va putea acorda împrumuturi în condiţii favorabile către 2.500 IMM-uri şi întreprinderi de dimensiune intermediară (mid-caps) din Europa.

În plus, instituţia financiar-bancară va putea să mobilizeze investiţii de aproximativ un miliard de euro pentru sprijinirea economiei.

Resursele financiare vor fi în principal dedicate investiţiilor care contribuie la tranziţia verde şi digitală

Potrivit comunicatului de miercuri al Comisiei Europene, resursele financiare vor fi în principal dedicate investiţiilor care contribuie la tranziţia verde şi digitală. Banii vor merge şi către stimularea domeniului cultural, educaţional şi social.

Toate aceste tranzacţii vor fi sprijinite prin intermediul programului InvestEU.

Creditele vor fi acordate şi asociaţiilor de gestionare a locuinţelor şi persoanelor individuale, în vederea realizării de investiţii în eficienţa energetică şi energie regenerabilă în clădirile rezidenţiale, precum şi pentru promovarea dezvoltării mobilităţii sustenabile.

Totul face parte din strategia UniCredit de împrumuturi verzi.

Comisarul Paolo Gentiloni: Suntem mândri să acordăm sprijinul necesar afacerilor din aceste state

Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie, a explicat miercuri că cele şapte ţări vizate îşi vor putea accelera tranziţia către o economie mai verde şi mai digitală.

„InvestEU este un instrument cheie pentru sprijinirea IMM-urilor şi întreprinderilor de dimensiune intermediară (mid-caps) din Europa.

Datorită acestui acord, afacerile din Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia îşi vor putea accelera tranziţia către o economie mai verde şi mai digitală, de exemplu cu investiţii în eficienţa energetică a clădirilor rezidenţiale.

Suntem mândri să acordăm sprijinul necesar afacerilor din aceste state pentru îndeplinirea obiectivelor lor şi crearea de locuri de muncă”, a declarat comisarul european pentru Economie.