A fost încheiată cea mai extinsă operațiune pentru combaterea braconajului

Joi, la Tulcea, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, a declarat că a fost încheiată cea mai extinsă operațiune desfășurată în timpul perioadei de prohibiție pentru combaterea braconajului. Potrivit lui, au fost obținute rezultate semnificative care evidențiază gravitatea fenomenului.

Garda Națională de Mediu subliniază angajamentul continuu pentru menținerea curățeniei în Delta Dunării și prevenirea transformării acesteia într-o depozitare deșeurilor.

El a menționat că rezultatele acestei acțiuni sunt interesante pentru instituție, dar și problematice. Ele reflectă gravitatea fenomenului.

Comisarul a adăugat că, la finalizarea operațiunii pe data de 9 iunie, au fost confiscate peste 24 de kilometri de setci și utilaje folosite în braconaj. Este echivalentul distanței pe care o mașină o parcurge în 20 de minute.

De asemenea, a fost confiscată o jumătate de tonă de pește detenționat ilegal. Peste 1.300 de autovehicule au fost verificate, unele dintre ele transportând pește. Cele lipsite de documente au fost confiscate.

”Garda Naţională de Mediu a finalizat cea mai amplă acţiune pe perioada prohibiţiei de combatere a fenomenului de braconaj.

Rezultatele sunt interesante pentru Garda Naţională de Mediu, dar sunt totodată problematice pentru ceea ce exprimă, în sensul în care Garda Naţională de Mediu, la finalizarea acestei acţiuni pe data de 9 iunie, a confiscat peste 24 de kilometri, o distanţă pe care o maşină parcurge în 20 de minute, de setci, respectiv utilaje folosite în fenomenul braconajului.

Am confiscat o jumătate de tonă de peşte care era deţinut ilegal. Totodată am verificat peste 1.300 de autovehicule care conţineau unele dintre ele peşte. Cele care nu deţineau documente au fost confiscate”, a declarat, joi, la Tulcea, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.

El a menționat că au fost confiscate patru vehicule și trei bărci motorizate.

peste, peste proaspat, peste congelat, aliment
SURSA FOTO: Pixabay

Garda Naţională de Mediu va continua activitățile

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu a menționat că săptămâna trecută în Delta Dunării au fost aplicate sancțiuni în valoare de jumătate de milion de lei. Sancțiunile au fost aplicate în doar patru zile.

Acesta spune că este important să se abordeze acest subiect. De asemenea, a comunicat că protejarea Deltei Dunării este o preocupare constantă.

Potrivit lui, este absolut necesar ca Delta Dunării, o bijuterie de patrimoniu, să nu fie niciodată tratată ca o groapă de gunoi.

”Şi săptămâna trecută, în Delta, în doar patru zile am aplicat sancţiuni de jumătate de milioane de lei, aspecte care denotă faptul că este important să ne aplicăm asupra acestui subiect (…) Din discuţiile cu domnul ministru am stabilit că Delta Dunării este o preocupare constantă atât a Ministerului Mediului cât şi a acţiunilor Gărzii Naţionale de mediu, astfel încât o bijuterie de patrimoniu cum este Delta Dunării să nu cumva să devină o groapă de gunoi”, a mai transmis comisarul general al Gărzii de Mediu.

Ce este Garda Națională de Mediu?

Garda Națională de Mediu este o entitate publică cu personalitate juridică, care funcționează în calitate de organ specializat al administrației publice centrale. Instituția este finanțată în totalitate din bugetul de stat și se află sub autoritatea Ministerului Mediului.

Este o entitate specializată în inspecție și control, având autoritatea de a aplica sancțiuni și de a interveni prin suspendarea sau oprirea activităților care provoacă poluarea sau deteriorarea mediului, sau care nu respectă normele stabilite prin legislația în vigoare.

Garda Națională de Mediu are responsabilitatea de a garanta implementarea eficientă, uniformă și integrată a politicii guvernamentale în domeniul protecției mediului.