Garda Națională de Mediu, controale la Giurgiu. S-au dat amenzi de 275.000 lei

Garda Națională de Mediu

SURSA FOTO: Facebook - Garda Națională de Mediu

Controale fulger în județul Giurgiu! Garda Națională de Mediu a aplicat amenzi de 275.000 lei și a confiscat aproximativ 50 tone de deșeuri feroase și neferoase de pe o proprietate privată.

Garda de Mediu a făcut controale în Giurgiu

Garda de Mediu anunţă că a desfăşurat prima acţiune în care au fost confiscate deşeuri de pe o proprietate privată, în cadrul unor controale făcute la Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Totodată, au fost date amenzi în valoare totală de 275.000 de lei şi au fost confiscate aproximativ 50 tone de deşeuri feroase şi neferoase.

„Garda Naţională de Mediu, în colaborare cu Jandarmeria Română, a desfăşurat astăzi o acţiune fulger în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu. 60 de comisari şi jandarmi au descins la operatorii care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri valorificabile pentru a verifica legalitatea acestor activităţi.

Acţiunea concretizează elaborarea de către noua conducere a Gărzii Naţionale de Mediu a procedurii de confiscare a deşeurilor cu valoare materială, în cazul în care acestea sunt deţinute în mod ilegal.

Practic, astăzi, 30 august 2023, comisarii Gărzii de Mediu au desfăşurat prima acţiune în care au fost confiscate deşeuri de pe o proprietate privată, de la modificarea legii privind regimul deşeurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu.

Comisarii de mediu au dat amenzi de 275.000 lei

Astfel, au fost verificate mai multe amplasamente deţinute atât de persoane fizice, cât şi de societăţi care deţineau autorizaţie de mediu. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au subliniat că această acțiune este un exemplu al noii abordări și reprezintă „un element de cotitură în lupta cu infracţionalitatea de mediu”.

„În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare totală de 275.000 lei şi au fost confiscate aproximativ 50 tone de deşeuri feroase şi neferoase. Acţiunea a fost un exerciţiu de forţă şi un element de cotitură în lupta cu infracţionalitatea de mediu!

Regulile «jocului» s-au schimbat şi în noul context, Garda Naţională de Mediu are acum o pârghie extrem de puternică. Dacă amenzile şi dosarele penale nu-i speriau, acum putem să lovim unde îi doare cel mai tare. Confiscam deşeurile deţinute ilegal chiar dacă sunt pe proprietate privată”, transmit reprezentanţii instituţiei.