Gartner şi-a majorat astfel prognozele anterioare, conform cărora în 2011 cheltuielile globale cu IT ar urma să crească cu 5,1%, pentru a ţine cont de impactul tabletelor media.

"Cheltuielile mondiale pentru tablete media ar urma să ajungă la 29,4 miliarde de dolari în 2011, faţă de 9,6 miliarde de dolari în 2010", susţine Gartner.

Potrivit firmei de cercetare, cheltuielile pentru tablete media ar urma să înregistreze o creştere medie anuală de 52 de procente până în 2015.

Firma de cercetare susţine că impactul tensiunilor politice din Orientul Mijlociu va fi "nesemnificativ la nivel global", în condiţiile în care regiunea Orientului Mijlociu este responsabilă pentru două procente din cheltuielile globale cu IT. În schimb, vice-preşedintele Gartner, Richard Gordon, impactul cutremurului din Japonia este în curs de evaluare.

Potrivit Gartner, cheltuielile globale pentru telecomunicaţii ar urma să crească cu 4,9% în acest an până la 2.110 miliarde de dolari, cheltuielile pentru servicii IT ar urma să crească cu 5,0% până la 824 miliarde de dolari în timp ce cheltuielile companiilor pentru software ar urma să crească cu 7,6 miliarde până la 255 miliarde de dolari.
SURSA: Agerpres