Cele 13.965 de autoturisme comercializate în România în perioada ianuarie-martie 2012 corespund unei majorări cu 44,3% a vânzărilor. În afara țării noastre, singurele state ale UE cu creșteri importante au fost Finlanda (+34%), Estonia (+23,9%) și Ungaira (+22,1%). La nivelul întregului continent, un singur stat a raportat o creștere mai mare decât cea din România. Este vorba despre Islanda (+101,1%).
În timp ce la noi, comerțul cu autoturisame s-a majorat puternic, în cele mai puternice piețe europene situația nu este deloc asemănătoare. Astfel, piața germană a crescut cu doar 1,3% în timp ce înmatriculările din Marea Britanie s-au majorat cu doar 0,9%. În Franța vânzările au scăzut cu nu mai puțin de 21,6%, cele din Italia cu 21%, iar Spania a raportat un recul de 1,9%. La nivelul european, comerțul cu mașini din primul trimestru al anului a scăzut, conform Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) cu 7,3%, până la 3,69 milioane de autoturisme.
Din nefericire, deși în clasamentul creșterilor ne află în acest an pe prima poziție, la diferență mare de alte state, majorarea vânzărilor vine după reculul accentuat din ultimii ani. Astfel cele totalul autoturismelor înmatriculate în România este aproape egal cu cel al unui stat de dimensiun liliputane – Luxemburg, cu 13.511 unități. În același timp, în Cehia au fost comercializate, conform ACEA, 43.529 de unități, în Polonia 77.865 unități, iar în greu încercata Grecia, 17.179 autoturisme.
Gata criza? România, cea mai puternică majorare a vânzărilor de mașini din Europa
17 aprilie 2012, 20:14
Ultima modificare în 17 aprilie 2012, 23:14
România a înregistrat în primul trimestru din 2012 o creștere a comerțului cu mașini de peste 44%. Aceasta este cea mai importantă majorare a vânzărilor din întreaga Uniune Europeană.
Etichete: acea,
autoturisme,
inmatriculari,
piata auto,
raport
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Nicolescu: „Parafiscalitatea a fost folosită în România pentru a alimenta clienții politici şi tot felul de ONG-uri de o utilitate cel puțin discutabilă!”
- Ovidiu Nicolescu: „În programul Mihail Kogălniceanu, băncile ar trebui să aplice alte principii și alte proceduri de evaluare a dosarelor, nu pe cele standard!”
- 39% dintre români se declară satisfăcuți de nivelul propriei averi
- Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale se întruneşte pentru a numi un nou preşedinte al băncii
- Diaconescu: „În 2012 se așteaptă intrarea unor mari asigurători internaționali”
- Aproape 200 de milioane de euro puși la bătaie pentru românii interesați de proiecte destinate turismului
- Cum ar ajuta eliminarea impozitului pe profitul reinvestit IMM-urile?
- Ovidiu Nicolescu: „În România, creditele sunt de peste două ori mai scumpe comparativ cu media europeană!”
- Se pune la cale reconstrucția Japoniei
- Tarom, pierderi de aproape 200.000 de lei, în 2012