Probleme immense pentru sute de mii de români. S-a votat o lege care îi lasă cu buzunarele goale. Cei care refuză un loc de muncă nu mai primesc ajutor social de la stat.
„Fenomenul” banilor platiti oamenilor care nu muncesc a atras atentia politicienilor care vor sa stopeze „lenea”, Si fermierii s-au plans de nenumarate ori ca nu gasesc angajati sau zilieri din cauza ca acestia prefera sa incaseze banii de la stat fara vreun efort prea mare. Proiectul depus de deputatul PNL Florin Roman in 2017 a fost votat. Acesta prevede modificarea Legii venitului min im garantat astfel ca refu scopul initiativei fiind diminuarea numarului de persoane care stau acasa pe banii statului, in loc sa mearga sa lucreze. „E lege: refuzi loc de munca, nu mai primesti ajutor social.
Amendamentul meu, sustinut impreuna cu deputatul Alexandru Baiesan, a trecut de votul final, 280 de colegi au votat si de azi e litera de lege. O lege impotriva puturosilor, nu impotriva celor care au cu cu adevarat nevoie de sprijin.
Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe multi dintre ei ii gasiti prin carciumi, refuza sa-si trimita copii la scoala si traiesc pe spinarea statului, S-a terminat! Multumesc ce lor care au votat impotriva puturosilor! La munca, nu la intins mana!”, a postat liberarul pe o rețea de socializare.
O persoana poate refuza de trei ori loc de munca sau participarea la diferite actiuni ale agentiilor de somaj in ceea ce priveste stimularea ocuparii de munca spunea legea până acum. In proiectul depus de deputatul Roman si sustinut de mai multi alesi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din legea mentionata va avea urmatoarea forma: Refuzul unui loc de munca oferit si/sau de a participa la servicile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala conduce la incetarea dreptului la ajutorul social”. Actul normativ va fi trimis Presedintelui Romaniei pentru promulgare.