Mircea Moldovan isi continua cariera la CNA
Puterea de munca a deputatilor nostri e proverbiala. Dupa lungi dezbateri, care au durat mai putin de o jumatate de ora, in urma carora alesii nostri urmau sa-i desemneze pe cei care trebuia sa-i inlocuiasca pe Mircea Sorin Moldovan, actualul presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, si pe Tudor Gheorghe, ale caror mandate expira la inceputul acestei luni, deputatii au decis sa le prelungeasca mandatul celor doi. Intrucat legea nu le permite asa ceva, deputatii au cam siluit-o, interpretand un articol in favoarea lor si acceptand, cu multa generozitate, ca Moldovan si Gheorghe sa nu mai faca pui la CNA mai mult de 15 septembrie.

Fotbal si tenis la 220 de metri sub pamant
Dupa ce a fost exploatata timp de 50 de ani, mina de sare Unirea din masivul de la Slanic Prahova a fost transformata in sanatoriu. Bolnavii de astm sau alte boli de plamani coboara 220 de metri sub pamant unde sunt construite separeuri cu paturi in care acestia se pot odihni. Dar asta nu este totul. In mina a fost amenajat un teren de fotbal, probabil unicul de acest fel din lume, bine luminat, cu porti si tot ce ii trebuie. Nici iubitorii tenisului nu au fost uitati. Pasionatii acestui sport pot juca pe un teren total diferit de zgura, beton, iarba sau material sintetic: terenul de sare.

Agentiile de turism pun bani deoparte pentru despagubiri
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) lucreaza la un act legislativ care va fi cu siguranta pe placul turistilor. Actul respectiv prevede ca agentiile de turism vor fi obligate sa aiba un fond de garantare direct proportional cu cifra de afaceri, principala destinatie a fondului fiind despagubirea turistilor care au parte de servicii necorespunzatoare cu oferta agentiei. De asemenea, ANAT intentioneaza ca actul normativ sa contina un sistem de clasificare a operatorilor din domeniu, similar celui de clasificare a hotelurilor, astfel incat turistii sa stie ca serviciile oferite de o agentie cu stele putine se reflecta in tarifele practicate.

Ziaristii cu distractia, organizatorii cu paguba
Gheorghe Eliad, directorul firmei Publiself, a avut ideea de a organiza „Cupa presei la karting”, editia 2000. Peste 30 de ziaristi au concurat pe cele sase karturi puse la dispozitie de firma Tatu, din Sibiu. Toti participantii s-au distrat, cu exceptia patronilor firmei sibiene, carora un concurent mai impulsiv le-a distrus doua karturi. Daca ziaristii s-au ales cu distractia, firma organizatoare s-a ales cu o paguba de cateva mii de marci.

Coca-cola ia cu asalt Coreea comunista
Coca-Cola intentioneaza sa investeasca in Coreea de Nord, una dintre putinele piete ramase fara prezenta licorii negre. Anuntata patrundere pe piata comunista a starnit mare surprindere, dar reprezentantii Coca-Cola sunt optimisti. „Suntem pregatiti sa intram pe piata nord-coreeana; avem o incarcatura la granita, care asteapta sa fie procesata”, declara cotidianului britanic Financial Times un purtator de cuvant al companiei. Decizia companiei americane a fost facuta publica la cateva zile dupa ce Washingtonul a retras sanctiunile comerciale impuse Pyongyang-ului. Coca-Cola curteaza Pyongyangul de mai multi ani, invitand chiar o delegatie nord-coreeana in birourile centrale din Atlanta. Totusi, intrarea pe piata sub propria marca (si nu ca o bautura anonima) este nesigura, bautura racoritoare fiind privita in tara comunista ca un simbol al imperialismului american.
Analistii sud-coreeni considera initiativa Coca-Cola drept o lovitura de marketing data producatorului rival Pepsi-Cola, in competitia acerba pe piata globala.

Justitia i-ar putea da planurile peste cap lui Adrian Sarbu
Soarta institutului care va masura electronic audienta televiziunilor parea a fi favorabila celor de la CSOP, puternic sprijiniti de Adrian Sarbu si imperiul sau mediatic. Numai ca cineva i-a suflat la ureche directoarei institutului declarat invins, AGB Data Research, ca in momentul in care comitetul format din reprezentanti ai agentiilor de publicitate, ai clientilor si ai televiziunilor a declarat CSOP invingator la puncte, ii cam expirase mandatul. Asa ca AGB a dat in judecata filiala din Romania a International Advertising Asociation, forul tutelar al comitetului cu pricina. Urmeaza ca justitia sa se pronunte in acest caz si sa asistam la anularea licitatiei prin care CSOP iesea pe primul loc in conditii mai mult decat dubioase.