Victor Rebengiuc a renuntat la directorat
La solicitarea sa, Victor Rebengiuc a fost eliberat de Consiliul Local al Primariei Bucuresti din functia de director al Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti. Actorul s-a retras invocand motive de sanatate. Directoratul apreciatului actor a durat aproximativ doi ani si n-a fost deloc usor: bani putini alocati de catre primarie, stagiuni sarace in premiere si cu spectacole care n-au umplut salile ca pe vremuri. Marea speranta a relansarii teatrului a fost spectacolul Regele Lear, a carui premiera a avut loc la sfarsitul stagiunii trecute. Din neferice, spectacolul in regia lui Dragos Galgotiu, avandu-l in rolul principal pe Victor Rebengiuc, s-a dovedit un semiesec.

Si cersetorii exploateaza eclipsa
Nu numai firmele de turism sau fabricantii de suveniruri s-au grabit sa profite de pe urma eclipsei de soare. La cateva zile dupa ce a avut loc fenomenul astronomic, la intrarea in statia de metrou Piata Unirii 1, o tiganca cersea motivand ca a orbit din cauza eclipsei. Informata de cativa trecatori ca nu avea cum sa-si piarda vederea intr-o perioada atat de scurta, aceasta le-a raspuns invariabil cu slagarul, „Greu e, doamne, fara lumina”.

Paritatea hartie-plastic, in scadere
Noile bancnote din palstic, emise de BNR cu ocazia eclipsei, au aparut pe piata impreuna cu un nou indicator economic: paritatea hartie-plastic. Speriati ca nu vor apuca sa intre in posesia uneia dintre noile bancnote, colectionarii au dat chiar si 10.000 lei pentru o bancnota din plastic unui vanzator de vechituri din Piata Obor. Dupa cateva zile, pretul scazuse la doar 5.000 lei, fiind, probabil, prima oara in ultimii ani, cand leul se intareste in raport cu alta moneda. Din pacate, cealalta moneda este tot leul.

Codas la instalarea telefoanelor
„Pentru zona Militari (Bucuresti) sunt cereri din ‘86”, raspunde operatoarea RomTelecom, intrebata ce se intampla cu o cerere de instalare a unui post telefonic, datata decembrie 1997. Cu alte cuvinte, doritorii de post telefonic pot sa astepte mult si bine. De ce? In multe cazuri, desi firul e tras in casa, centrala, pur si simplu, nu are numere de alocat. Pana la dotarea oficiilor cu centrale digitale, teancurile de cereri pentru instalare de post telefonic n-au decat sa creasca pe zi ce trece. Cat priveste zonele unde nu sunt trase cabluri, doritorii au spus, de mult, adio telefonului fix.

Valentin Ionescu face propaganda pentru afacerile PDSR-istilor brasoveni
Prezent la conferinta de presa a filialei Uniunii Fortelor de Dreapta (UFD) – Brasov, fostul ministru al privatizarii, Valentin Ionescu, a facut o adevarata campanie publicitara pentru fondurile deschise de investitii si pentru Banca Comerciala ASTRA, cu sediul central in Brasov. Pentru proaspatul membru al Uniunii Fortelor de Dreapta, publicitatea facuta fondurilor de investitii este legata de functia de consilier pe care fostul ministru o ocupa la societatea omului de afaceri, Sorin Ovidiu Vantu, actionar la SOV Invest, care administreaza FNI si FNA. Dar, Valentin Ionescu s-a avantat la Brasov in afirmatii elogioase la adresa Bancii ASTRA din localitate, despre care se stie ca apartine nucleului dur si conservator din PDSR. Chiar daca omul de afaceri pe care il consiliaza are serioase interese in aceasta banca, pozitia de om politic de dreapta nu se impaca cu sustinerea afacerilor din stanga esichierului politic. Doar daca nu apelam la proverbul „O mana (respectiv dreapta – UFD) spala pa alta (stanga – PDSR), si amandoua…”.

Valcenii, americanii si eclipsa
In ziua eclipsei, cei 24 de americani prezenti in municipiul Ramnicu Valcea au devenit deosebit de posesivi: cu exceptia invitatilor lor, majoritatea conationali, au interzis prezenta altor persoane pe terasa Hotelului Alutus, unde isi instalasera instrumentele sofisticate. Dupa numeroase insistente, directorul hotelului a reusit sa-i strecoare in „teritoriul marcat” pe reporterii ProTV si TVR1, ceea ce a provocat nemultumiri si proteste din partea celorlalti ziaristi prezenti in localitate. Convinsi ca vor da lovitura, sefii de restaurante au fost si ei nemultumiti: timp de o saptamana, turistii din SUA au mancat doar hamburgeri si au baut apa minerala cumparata de la magazin.

Telenovelele au cucerit CNA
Principala activitate cotidiana a unor angajati ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pare sa fie vizionarea telenovelelor in timpul programului de munca. De dimineata, pana-n jurul orei 16, functionarii nu-si dezlipesc ochii de pe micul ecran. Dupa aceasta ora, amploaiatii se apuca de treaba pentru a demonstra sefilor ca au mult de lucru si fac… ore suplimentare. Platite!