Varujan petrece vara fara partid
Desi apare ca denumire oficiala in presa si in comunicate, Uniunea Fortelor de Dreapta nu a fost inregistrata juridic. Noua denumire a Partidului Alternativa Romaniei este contestata de Nica Leon, iar instanta a amanat sentinta pentru la toamna. Pana atunci, partidul lui Varujan Vosganian apare cu o titulatura care nu exista oficial. Dar membrii PAR sunt obisnuiti cu astfel de situatii. Asociatia lansata de ei anul trecut, pe care au intitulat-o Clubul Dreptei, pentru a atrage in interior nume sonore ale scenei politice, nu a fost niciodata inregistrata la judecatorie ca asociatie nonprofit.

Pe internet functioneaza un institut cultural
Pe Internet functioneaza un institut de memorie culturala. Acesta si-a propus sa prezinte varii aspecte culturale din Romania de astazi, de la expozitii de vitralii de epoca, pana la complexurile muzeale din teritoriu. Aceeasi institutie culturala anunta, sub titlul „Living Past”, o pagina electronica de arheologie si o prezentare a mesterilor populari. Cu eclipsa asta care se apropie, initiativa chiar da cat se poate de bine.

Accidente de autocar in vacanta
Luna iulie, luna traditionala a vacantelor, a fost si una a accidentelor pe sosele. Nu au facut exceptie nici autocarele cu turisti. Un autocar cu turisti romani, plecand spre Grecia, s-a ciocnit cu un autoturism; altul, in Turcia, s-a rasturnat intr-o prapastie. Un accident similar, implicand persoane aflate in vacanta, a avut loc si in Bulgaria. Aceasta succesiune de accidente a fost un motiv indeajuns de important pentru a determina orientarea turistilor catre alte mijloace de transport in vacanta, cum ar fi avionul.

Schimbari de forma la Romtelecom
RomTelecom a anuntat, cu mare pompa, practicarea de tarife diferentiate pentru abonamentele telefonice. Clientii au primit formulare prin care pot alege intre trei tipuri de abonamente. Impulsurile care depasesc numarul celor incluse in abonament sunt facturate cu 460 de lei pe unitate. Economiile pe care le realizeaza un client alegand abonamente cu impulsuri incluse sunt ridicole: 5.000 de lei la abonamentul de 50 de impulsuri si 9.000 de lei la cel de 100 de impulsuri. Practic, se jongleaza intr-un interval foarte mic (pana la 100 de impulsuri), desi foarte multe persoane consuma lunar de la 500 de impulsuri in sus, facilitatile fiind neglijabile.

Si parcarile gratuite costa
Cativa „intreprinzatori” isteti au gasit un mod simplu si eficient de a face rost de bani de la fraieri. In parcarea din spatele Bibliotecii Universitare si nu numai, acestia au ocupat cateva locuri de parcare gratuita cu lazi de paine sau alte obiecte, iar soferii sunt invitati cu amabilitate sa-si parcheze masinile in acele locuri. Desigur, osteneala de a pastra locul liber costa. Personajul din parcare solicita pentru serviciile sale „bani de-o bere”. Daca ai uitat cumva pretul berii, amabilul domn iti aminteste, cu zambetul pe buze, ca nu mai gasesti asa ceva cu mai putin de 5.000 de lei.

Camerele video circula prin casele de amanet
Una dintre afacerile de sezon ale caselor de amanet ar fi primirea in gaj a camerelor video. Este o afacere cum nu se poate mai rodnica, mai ales ca lumea, care pleaca pe capete in vacanta, daca este mai instarita, nu pregeta sa-si ia o camera de filmat pentru a-si trage pe caseta concediul. Problema e aceeasi: banii. Avantajul pe care il ofera casele de amanet – de exemplu, cele din Piata Amzei (Bucuresti) – este cat se poate de tentant: un pret fara rival pentru camere (Canon) second-hand. Acest pret se invarte in jurul a doua milioane. Ceea ce este mai mult decat convenabil, tinand cont ca pretul unei camere video nou-noute trece, oricum, de 1.500-2.000 de dolari.