Secuii au pus taxa pe privitul plantelor carnivore
O data cu intrarea in vigoare a Legii finantelor publice locale, comunitatile se straduiesc sa scoata bani si din piatra seaca. De comuna harghiteana Sanmartin apartine si celebrul lac vulcanic Sfanta Ana. Din taxele pentru turistii care viziteaza lacul, consilierii locali doresc sa scoata peste 100 milioane lei. Dar aceasta suma nu este suficienta.
Deoarece in zona creste o planta carnivora rara, care se hraneste cu tantari, consiliul local a decis sa construiasca un podet de acces. Turistilor care vor dori sa admire mesele copioase ale carnivorelor li se va percepe o taxa pentru privit. Astfel, consiliul local doreste sa mai adauge inca 100 milioane lei la bugetul local.

La Targu-Mures, otrava de sobolani este protejata
Actiunile primarului de Targu-Mures, Imre Fodor, au devenit de notorietate nationala. Ba a facut ecusoane bilingve, trilingve sau multilingve pentru angajatii primariei, pe banii contribuabililor, ba a pus o taxa de captura in valoare de 18.000 lei pe capul cainilor vagabonzi, ba a introdus biletele de voie pentru slujbasii onor primariei. Si lista de ciudatenii poate continua. La sfarsitul lunii aprilie, a inceput o campanie de deratizare. Fodor a publicat un anunt in care roaga populatia „sa nu-si insuseasca momelile cu otrava, dispuse”. Ce ar putea face targmuresenii cu momelile otravite, ramane un mister.

Campanie antiRomtelecom pe Internet
Un grup de utilizatori de Internet a declarat razboi RomTelecom. Prin intermediul site-ului AntiRomTelecom (https://antirtl.go.ro), ei publica o serie de informatii si opinii privind compania nationala de telefonie. „Comunitatea romana a abonatilor la Internet protesteaza pe aceasta cale impotriva tarifelor practicate de monopolul RomTelecom, patronat acum de OTE”, se arata in pagina „Protest”. Mai mult decat atat, protestatarii au initiat un sondaj on-line, prin care isi invita vizitatorii (5.040, pana la 1 martie) sa isi exprime parerea privind serviciile RomTelecom. Pe site mai pot fi gasite, printre altele, articole despre „vinovatia RomTelecom”, comparatii intre tarifele telefonice practicate in alte tari si cele de la noi, opinii ale vizitatorilor.

Green Hours si-a tras teatru
In tentativa de a depasi concurenta si a fi cat mai competitiv pe piata cabaretelor, barurilor, „pub”-urilor (s.a.m.d.), cunoscutul bar Green Hours, din Calea Victoriei, a gasit ideea de a-si atrage consumatorii printr-o actiune oarecum rarisima: una culturala. Nu este vorba de o formatie care sa terorizeze la sange tihna consumatorilor, ci de un… teatru. Desi scena se dovedeste destul de stramta, o tanara regizoare, Camelia Hancu, a pus in scena acolo un spectacol teatral care se reia la diferite intervale de timp: este vorba de celebra piesa „Ubu-Rex”, a scriitorului francez Alfred Jarry, in care joaca actrita Coca Bloos.

Spaima de recrutari
La capitolul „anecdote” despre „Kosoviada” de primavara, cea mai noua veste care da iama printre tineri este ca Armata Romana s-ar pregati de incorporari sau concentrari de trupe, totul avand legatura cu razboiul din Iugoslavia. Desi stirile de acest gen nu au primit nici o confirmare oficiala pana acum, tinerii din Romania au inceput sa se teama atat de concentrari, cat si de recrutari. Stirea a venit prin inductie, de la Budapesta, unde s-a lansat pentru prima oara zvonul, de asemenea neconfirmat, ca Ungaria ar instrumenta concentrari speciale de rezervisti din cauza conflictului din Kosovo.

Autoritatea Aeronautica s-a lansat in actiuni umanitare
Autoritatea Aeronautica Civila s-a gandit sa protejeze oamenii din cartierul Baneasa. Mai exact, pe acei oameni care si-au construit vile in zona rezidentiala Baneasa Parc. Pentru a le proteja intimitatea, Autoritatea a ordonat intreruperea zborurilor pe Aeroportul International Baneasa noaptea, intre orele 22.00 si 6.00, incepand cu data de 20 mai a.c. Nu conteaza cate miliarde pierde aeroportul din aceasta gandire umanitara, importanta este linistea tovarasilor. Pardon, a domnilor.

Romanii din Canada au urmarit mineriada
Un titlu care rimeaza si poate suna ca o lozinca are insa partea sa de adevar: romanii din Canada au fost cu ochii atintiti pe mineriada prezentata pe Internet. Cu ajutorul programelor „real player” sau chiar conectati la Radio Romania Actualitati, zeci de mii de romani au stat cu inima cat un purice privind imaginile de cosmar ale ultimei mineriade din ianuarie. Un roman stabilit la Hamilton a fost insa cat se poate de surprins atunci cand s-a intors in tara si a stat de vorba cu niste rude din nordul Moldovei. De curand, el a aflat ca, in acele zile, rudele sale din Romania nici nu s-au sinchisit de dramele intamplate in tara, ca si cum n-ar fi existat. Dimpotriva, i-au aplaudat doar pe mineri, fara sa urmareasca prea mult evenimentele.