Hadji Culea este un regizor scump
Conducerea Teatrului National din Targu-Mures a renuntat la proiectul montarii piesei „Amurgul burghez”, de Romulus Guga, in regia lui Cristian Hadji Culea. Motivul principal este bugetul redus al teatrului, care nu poate sa satisfaca onorariul cerut de actualul director general al Televiziunii Romane. De asemenea, Hadji Culea nu prea are timp, fiind foarte ocupat cu treburile institutiei din Calea Dorobantilor. In aceste conditii, teatrul se gandeste la un alt regizor, mai putin pretentios, pentru montarea acestui spectacol.
Agentiile de turism regreta Dac Air
O documentare efectuata printr-un periplu pe la agentiile de turism ne-a prilejuit revelatia ca slabirea activitatii companiei Dac Air se simte direct pe pielea agentiilor de turism care se incumetau la a ataca statutul de turoperatori pentru diferite tari europene, in special pentru cele din Europa Centrala. Compania Dac Air, in vremea in care functiona „cu motoarele in plin, punea la dispozitie turoperatorilor mai multe avioane, care puteau fi inchiriate. Ulterior, agentiile se preocupau de organizarea unor curse-charter, care li se pareau cat se poate de avantajoase.
„Dar unde-i, domle, Parlamentul?”
In fata Senatului, un curier derutat. Trebuia sa duca niste plicuri la Parlamentul Romaniei, dar nu il gasea. Un binevoitor s-a oferit sa ii explice ca trebuie sa le lase fie acolo, la Senat, fie la sediul Camerei Deputatilor, in cladirea Casei Poporului. „Dar unde-i, domle, Parlamentul?”, a continuat, neinteles, curierul.
Nimic nou sub soarele SAI
O veche butada spune ca, o data ce desfiintezi o institutie, dupa o vreme se va simti sigur nevoia reinfiintarii ei. Este cea mai de duh vorba care se potriveste perfect reinfiintarii Inspectoratului de Politie al judetului Ilfov. Noua institutie, care s-a infiintat saptamana trecuta, este, de fapt, asa cum ne-a declarat un maior de la Inspectoratul General al Politiei, vechea institutie numita Politia SAI, care si-a dovedit inca o data utilitatea. Seful Inspectoratului de Politie al SAI, proaspat instalat in functie, nu e altcineva decat vechiul sef al Politiei SAI, colonelul Vlad Barbu. Singurul lucru insa cu adevarat nou este sediul tanarului inspectorat, stabilit in Pipera, pe strada Fabrica de Glucoza si vecin cu redactia revistei Capital.
Ziaristii straini s-au aruncat la stirile senzationale
Si oamenii lui Babiuc se tin de sotii. Dupa ce Evenimentul zilei a dat, pe 1 aprilie, stirea ca racheta ce a lovit avionul invizibil F-117 ar fi fost de provenienta romaneasca, a urmat un drept la replica din partea Ministerului Apararii (MApN). Raspunsul la pacaleala Evenimentului a fost si el hazliu. Dar cea mai buna poanta este ca, in zilele imediat urmatoare, la Directia de Relatii Publice au inceput sa zbarnaie telefoanele. Iar colonelul Valentin Stancu a declarat ca pacaleala a prins, pentru ca, nu tocmai surprinzator, cei care au inceput sa se intereseze cel mai serios de stire au fost ziaristii straini, care au facut aditionale sunand din afara granitelor Romaniei. Una dintre publicatiile care au ajuns sa afirme ca de pe teritoriul Romaniei s-a tras in Serbia (si s-au pornit raiduri aeriene) a fost chiar prestigioasa Newsweek. Dovada ca razboiul dezinformarilor functioneaza din plin.
De paste, angajatii Oltchim vor manca gem
Sindicatul de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a solicitat conducerii o prima de 500.000 lei, pentru fiecare lucrator, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Salariatii au primit in schimb doua gaini vinetii, taiate in 6.01.1999, avand termen de valabilitate cinci luni la o temperatura de -35L? C. Patronii si-au gratulat angajatii cu o caserola pe a carei eticheta scrie „aripi si rest de spate si cu borcane cu castraveti murati, sfecla rosie, ardei, mustar si gem, adica produse in valoare de 250.000 lei. Daca ar fi primit aceasta suma, si-ar fi putut cumpara fiecare cel putin sapte kilograme de carne de miel.
Aurul fals innebuneste bucurestenii
De frica prabusirii leului, din ce in ce mai multi romani risca si pierd. Beneficiind de recomandari sus-puse, falsi negustori de aur, vand bijuterii deosebite. Cu o mentiune: sunt false. Innebuniti sa-si protejeze banii, cu frica stabilizarii in san, oamenii nu mai rationeaza si cumpara „obiecte de valoare, marcate, cu certificate in buna regula care, odata duse la evaluator, se adeveresc a fi falsuri grosolane. In Capitala, acest gen de teapa tinde sa ia proportii de masa.