Stirile Pro creeaza psihoze
A devenit deja o obisnuinta sa vedem la stirile ProTV ce concursuri a mai pregatit postul sau ce telenovele vor mai induiosa telespectatoarele. De curand insa, postul de televiziune a inceput sa prezinte periodic si ce se mai intampla pe la fratele mai mic, Pro FM. Nu de putine ori aflam pe la ce petreceri si-a mai petrecut sambetele vreun „star station” sau cat de influentati sunt ascultatorii de ce aud. Astfel, pe 1 aprilie, la jurnalul de seara al ProTV, am aflat cu interes ce efecte majore a avut pacaleala difuzata de Pro FM, cum ca „Miron Cozma a evadat”. De la presedintele tarii la ultimul ortac, fiecare a intrat in alerta. Marin Condescu se pregatea sa ia cu asalt Bucurestiul, iar in Capitala, ne-a mai anuntat reporterul ProTV, o multime de oameni nu stia cum sa isi ia mai repede talpasita. O adevarata psihoza, parol!…

Ziarele bulgaresti vad un razboi antislav
In timp ce ne informam asupra situatiei schimburilor comerciale romano-sarbe, am avut ocazia sa aflam ca in Ministerul Industriei si Comertului (MIC) se procedeaza constiincios, in aceste zile, la monitorizarea temeinica a presei din tarile slave. Asa am aflat ca, intr-una din primele editii de dupa inceputul crizei din Kosovo, ziarele bulgaresti au titrat abrupt: „Razboi impotriva slavilor”. Din aceleasi surse am aflat si ca, daca se pregatesc contingente de voluntari rusi pentru ajutorarea Serbiei, se ia in calcul ca ei sa fie transportati pe Dunare, fara escala, ceea ce ar insemna ca autoritatile romanesti si bulgaresti nu ar putea sa formuleze obiectii asupra acestui gen de „turism” militar pe fluviu.

Penetistii au o alta religie-a banului
In preajma sfintelor sarbatori, Fundatia Prea Sfanta Fecioara Maria a deschis o expozitie de icoane pe sticla si lemn, la sediul PNTCD – organizatia de femei a sectorului 3, Bucuresti. Prin lucrarile executate de copii de gradinita si de scoala primara, organizatorii doreau nu numai promovarea talentului micilor artisti, dar si strangerea unor fonduri necesare dezvoltarii programelor educationale private. Desi membrii PNTCD s-au aratat foarte interesati ca evenimentul sa se desfasoare la sediul lor, cand a fost vorba sa scoata bani din buzunar
s-au facut ca uita… Doar dl Ion Ratiu a luat o iconita lucrata de un copil de la gradinita Arc-en-Ciel.

Remes parat la Palatul Victoria
S-au inmultit plangerile sindicatelor la adresa lui Traian Decebal Remes. „Din mojici, papagali si dobitoci, nu ne-a scos”, declara reprezentantii Asociatiei Transportatorilor din Romania, in urma discutiilor purtate miercurea trecuta cu ministrul finantelor. Suparati de felul cum au fost tratati, acestia l-au reclamat pe Remes la Palatul Victoria. Surse PNTCD sustin ca, de fapt, in ultimul timp s-a pus de multe ori in discutie schimbarea lui Traian Remes din functia de ministru al finantelor, dar ca nu ar exista doritori care sa-i ia locul. Aceleasi surse spun ca raspunsul celor carora li s-a propus postul a fost de genul: „Ce sa fac eu acolo, dupa ce Remes a facut varza intreg ministerul?”

Presedintele Austriei a ajutat dinamovistii
Centrul Bucurestiului a fost impodobit, cu ocazia vizitei presedintelui Austriei, cu drapelele nationale ale celor doua tari. Daca multi trecatori nu le-au bagat in seama, fiind preocupati de problemele lor cotidiene, steagurile Austriei au fost mana cereasca pentru cativa fani dinamovisti. Profitand de faptul ca drapelul austriac are culorile alb si rosu, acestia s-au urcat pe stalpi si au subtilizat cateva steaguri, pe care le folosesc cu succes pentru a-si incuraja favoritii.

Iosefini junior a uimit America
Pentru a-i introduce pe invitatii la lansarea noului canal TV pentru copii, „Fox Kids”, in atmosfera specifica lumii celor mici, agentia de publicitate Saatchi & Saatchi a apelat la cativa artisti ai Circului de Stat. Printre acestia se afla si iluzionistul Leonard Iosefini, fiul celebrului scamator, care i-a lasat pe reprezentantii americani ai postului nou-nascut cu gura cascata. Unul dintre ei a vrut cu tot dinadinsul sa descopere cum de o sfoara „taiata” la mijloc ramane totusi intreaga. Desi, la cererea acestuia, trucul a fost repetat de mai multe ori, spectatorul strain tot nu a reusit sa inteleaga ce se intampla cu sfoara.

Vamesii isi contesta uniforma
O recenta documentare in „fief”-ul directorului general al vamilor, Nini Sapunaru, ocazionata de chemarea sa in justitie, pe care a formulat-o firma EDF de la Otopeni,
ne-a pus fata in fata cu mai multe nemultumiri ale vamesilor. Dupa cea dintai, care se refera la salariile modeste (media va fi in jurul sumei de 1.500.000 lei pentru vamesii care lucreaza propriu-zis in punctele de granita din teritoriu) si care predispune la coruptie, cea de-a doua revendicare se refera la uniforme. Majoritatea vamesilor poarta uniforme vetuste, ramase de pe vremurile de dinainte de 1990, uniforme cu care, spun ei, le este, efectiv, rusine.