Horia Rusu ar putea primi o functie militara
O data cu schimbarile operate in structurile de conducere ale Ministerului Apararii Nationale, mai multe personalitati – unele chiar din spectrul politic – au inceput sa spere ca vor fi numite in staff-ul ministerial. Dupa ce Alexandru Mihail Stoenescu a plecat din fruntea departamentului de relatii publice, un alt nume de om politic se vehiculeaza pe culoarele ministerului militar. Cel in cauza ar fi liberalul Horia Rusu, dar el, potrivit unor surse militare, nu ar fi destinat sa-i ia locul lui Stoenescu, deja ocupat. Liberalul Horia Rusu ar fi destinat unui post-cheie de secretar de stat, cu conditia sa se inteleaga cu ministrul democrat, Victor Babiuc.

Sa nu te-astepti la rest de la Metrorex
Inainte de a cumpara o cartela de metrou cu doua calatorii, mai intai negociati cu cersetorii din zona pentru niste marunt contra unei bancnote de 500 lei. Altfel, sa nu va mai asteptati la cei 200 lei care vi se cuvin ca rest, si nici sa nu indrazniti sa-i mai cereti, pentru ca se fac foc si para angajatele de la ghiseu. O explicatie dintre cele mai absurde a fost oferita joi, la casieria din Piata Romana: „Ieri am iesit in pierdere cu 11.000 lei, asa ca nu mai asteptati dupa rest, ca oricum nu va dau”.

Subsolul politicii romanesti s-a imputit
De cateva zile incoace si la Parlament a inceput sa… se strice treaba. Un miros patrunzator de mucegai si de umezeala a invadat tot parterul Parlamentului. Si, cand urca in lifturi, reprezentantii poporului trebuie sa se tina cu mana de nas. Paznicii spun ca nu miroase tot timpul, ci numai cand se da drumul la ventilatie in restaurant. Pentru ca parlamentarii sa manance intr-un cadru cat mai aerisit, la pranz se pun in functiune niste ventilatoare uriase care rascolesc pur si simplu aerul statut din subteranul cladirii. Pana se va reveni la un buget de normalitate, nimeni nu se va mai apuca de curatenie in subteranele politicii Parlamentului.

Firme romanesti isi deschid birouri comerciale la Abu-Dhabi
Dupa ce relatiile interstatale stabilite intre Romania si tarile arabe
s-au cam dezintegrat, singurele contacte ramase viabile au fost cele la nivelul companiilor particulare. Directorii din Ministerul Comertului, care au avut relatii pe zonele respective, si-au pus pe picioare propriile afaceri. Daca ei nu au parut la fel de interesati de Iran sau de Irak, atunci s-au dovedit totusi cu mult mai receptivi la propunerile de afaceri venite dinspre partea Peninsulei Arabice. Asa se face ca, in ultima vreme, tot mai multe firme s-au inghesuit sa-si deschida reprezentante comerciale la Abu-Dhabi.

Ce sa faca si ei, asa-i la stat!…
In ultima zi de plata a impozitului pe cladiri (15 martie), la sectorul sase s-au tras obloanele la ghisee inainte de pranz. Calculatoarele au cedat nervos, o defectiune de retea sistand toate incasarile. „Nici sa ne ia banii nu sunt in stare”, a rabufnit un nemultumit, acuzandu-i nervos pe functionari. „Ce sa faca si ei, asa-i la stat!…”, l-a calmat un altul.

Comportament de mahala la Hanul cu Tei
Daca nu va mai amintiti de insolenta vanzatoarelor de la aprozar, angajatii casei de licitatii Hanul cu Tei va pot reimprospata memoria. Suspiciosi, nervosi si ofuscati, de la mic la mare, ierarhic vorbind, te trateaza cu o lipsa de respect cum numai ei stiu sa faca. Sa nu indraznesti sa ceri informatii referitoare la obiectele expuse pentru ca, imediat te pun la punct, printr-o formula de mare finete artistica: „Iar incepeti, draga, cu-ntrebari d-astea?” Oricum, nu-ti vor oferi prea multe detalii, fie pentru ca nu stiu, fie pentru ca nu ai obtinut aprobarea scrisa de la director pentru divulgarea pretioaselor informatii. In schimb, prin fiecare gest sau miscare, tin sa-ti atraga atentia ca sunt extrem de obositi, tracasati si plictisiti de prezenta clientilor si n-ar strica sa dispara.     

Langa o ceasca de cafea, merge si un tetris
La Ministerul Finantelor, functionarii nu se plictisesc. Langa o ceasca de cafea, neaparat personalizata cu numele institutiei, alunga din cand in cand monotonia antrenandu-se cu tetris, table, solitaire sau alte jocuri instalate pe computerele IBM originale, din dotare. Chiar si ofiterii de la intrare (cel putin, la cea de acces la Garda Financiara) practica acest sport. Nu lipsesc consultatiile intre colegi, de genul: „Apasa pe „esc”. Nu, ca ramane la fel. Atunci pe „cancel”. Pai, se sterge…”