Se pregateste debarcarea lui Dan Zaharia
Mai bine de noua ani, la conducerea Departamentului de Inzestrare al Armatei (DIA) s-au succedat mai multi conducatori. Dupa debarcarea generalului Florentin Popa (care s-a dovedit a fi mai mult o mutare, pentru ca generalul a fost incorporat ulterior Ministerului Industriilor), cel instalat in locul sau a fost generalul Dan Zaharia. El a rezistat in prezenta functie inca din februarie 1997, dovedindu-se surprinzator de longeviv.
Acum insa, dupa cum ne informeaza unele surse din subordinea sa, sunt semne ca i se pregateste o debarcare apropiata, din motive care au si un substrat politic. Nu este exclus totusi ca aceasta debarcare sa se mai amane cateva luni – sau chiar pana la sfarsitul anului.

Mugur Isarescu chiuleste de la cursuri
Profesorul Mugur Isarescu (una si aceeasi persoana cu guvernatorul Bancii Nationale) nu se poate lauda cu o buna frecventa la cursul al carui titular este la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Studentii anului IV s-au obisnuit deja ca la cursul de Tehnici si practici monetare, Mugur Isarescu sa-si delege competentele didactice unui inlocuitor. De cele mai multe ori, acesta nu gaseste sala de curs (daca o cauta).
Studentii nu par foarte necajiti de absentele repetate ale profesorului lor preferat. Ei spun ca isi completeaza cunostintele in materie de tehnici si practici monetare urmarind atent miscarile Bancii Nationale pe piata monetara.

Liberalii au vrut sa cumpere statutul lui Bratianu
Actualul statut al Partidului National Liberal nu are nimic de-a face cu cel al partidului infiintat de Ion Bratianu, ne-a marturisit un descendent al ilustrului om politic. Acesta a mai spus ca detine statutul partidului, asa cum a fost gandit de Bratianu, si ca liberalii de azi i-au oferit functii cu greutate pentru a-l obtine. Tentativele s-au dovedit insa fara succes.

Viorel Paunescu joaca in deplasare
Cu cateva ore inainte de inceperea partidei de fotbal dintre Romania si Estonia stabii de la federatie au luat masa cu omologii lor de la federatia estoniana de fotbal. Pentru a fi cat mai feriti de priviri indiscrete, acestia s-au retras intr-un colt al restaurantului Casa Vernescu. In timpul mesei, presedintele Stelei, Viorel Paunescu, i-a impartasit lui Mircea Sandu parerile lui despre statutul federatiei. Pentru a nu ramane mai prejos, „nasul” si-a etalat la randul lui vastele cunostinte din domeniul celuilalt. El i-a explicat fostului sef de sala cat de important este ca masa sa fie servita in mod civilizat.

Pe Internet, Istoria Transilvaniei apare separat
Cautand pe Internet informatii diverse care oglindesc Romania in strainatate, am avut surpriza sa vedem ca, intr-un site care comenteaza printre altele si oportunitatile de afaceri care se deschid in Romania, istoricul Transilvaniei este tratat separat de restul istoriei statului roman. Cum site-ul accesat cu ajutorul unui server din Germania cuprinde pachete de informatii despre societatea si cultura romaneasca, dar, deopotriva, si un pachet de informatii despre politica de securitate nationala, investitii, transporturi, comunicatii si structurile statului, e cu atat mai curioasa aceasta „eroare” strecurata sub ochii opiniei publice din strainatate.

Marcel Chirnoaga se vinde ieftin
Un raid pe la magazinele de antichitati care au inflorit in jurul Pietei Unirii este intotdeauna bine venit, mai ales ca te poate predispune la surprize placute. Una dintre ele ar fi si faptul ca poti gasi, la preturi cat se poate de convenabile, tablouri semnate de artisti romani contemporani „cu staif”. De exemplu, Marcel Chirnoaga. Un tablou (gravura) al cunoscutului pictor (si grafician) Chirnoaga, din seria „centaurilor”, a „cailor” sau cea „erotica”, se poate cumpara cu doar 1.500.000 lei.
Desi, pe piata licitatiilor, el valoreaza de zece ori mai mult sau, in orice caz, cel putin zece milioane
de lei.