Bataia pestelui pentru Dubai
Cele mai cautate excursii de sezon par a fi acelea organizate inspre Dubai si Abu-Dhabi. Motivul ar fi simplu: toate agentiile de turism orientate spre organizarea de asemenea excursii au anuntat ca lunile aprilie si martie vor fi, in Riyadh, Dubai si Abu-Dhabi, cu cele mai mici preturi in magazine. Reducerile sunt, in special, pentru aur, produse electronice si electrocasnice. Pretul unei excursii „cu scop comercial” in Dubai poate oscila intre 700 si 1.000 de dolari pentru o durata de o saptamana – zece zile.

Ministrul Muresan sporeste populatia Capitalei
O chestiune la fel de cunoscuta, ca si provenienta petei de pe rochita Monicai Lewinski, este relatia stransa dintre Muresan si diriguitorii Romgaz. Prima mutare a fost atunci cand a promovat-o pe sotia sa, Corina, la Romgaz Bucuresti, ca sefa la Investitii. Pentru a nu ramane dator unor sustinatori fideli, Muresan l-a saltat la Bucuresti, in functia de secretar general la Agricultura, pe Truta Enea, medic veterinar si lider al organizatiei PNTCD Tg. Mures. Dar lucrurile nu s-au oprit aici, „datoriile” trebuind platite pana la capat. Nicolae Havrilet, seful de personal de la DistribGaz Nord, a ajuns tot sef de personal, dar la Ministerul Agriculturii. Dan Jiga, directorul unei fabrici de sucuri din Reghin, in pofida insistentelor esuate ale lui Muresan de a ocupa functia de director FPS Mures, a ajuns tot la Ministerul Agriculturii, pe post de director general.

Se sparge navrom galati
La sfarsitul lunii ianuarie, s-a convocat adunarea generala a actionarilor de la societatea Navrom SA din Galati. Dincolo de celelalte schimbari inerente in conducere, subiectul cel mai arzator l-a constituit separarea a noua societati din firma-mama. Printre cei care, in decembrie trecut, au cumparat pachetul FPS, se afla si societatea cipriota Broadhurst, care a investit si intr-o alta societate locala concurenta, Romportmet, gestionand afacerile portului mineralier al combinatului siderurgic.

Sotii fideli suna pe linia fierbinte
Judecand dupa salariile castigate de „operatoarele” de pe liniile erotice, oradenii se situeaza in topul cotizantilor pentru partidele verbale de sex. In timp ce in zona Bihorului, media veniturilor fetelor fierbinti atinge trei milioane pe luna, in Bucuresti de-abia daca ajunge la 800.000 lei. Asta in varianta in care nu sunt penalizate. In ultimul timp, sefii au inceput sa le amendeze cu 100.000 lei daca le prind fumand in timpul… lucrului, spre exemplu, sau daca vin cu cainele la serviciu… Pentru ca s-a observat ca fetele cu voci gajaite au mai multa cautare, multe au vrut cu tot dinadinsul sa raceasca de mai multe ori in aceasta iarna si au umblat mai… sumar imbracate. Ca sa-si rotunjeasca veniturile, altele au recurs la ajutorul sotilor care au fost pusi sa sune pe linia fierbinte (de la serviciu, desigur!). Lovituri substantiale la numarul de impulsuri au dat insa numai cei care au vorbit inainte de a-si da demisia.

UDMR-istii sunt pe cai mari
Daca in privinta reformei in industrie algoritmul politic a inceput sa dea rezultate – in special dupa batalia de la Costesti, – in agricultura situatia s-a incurcat destul de tare. PD a reusit sa dezbine pana la urma alianta dintre fratii nostri maghiari. Dovada faptul ca la fosta Regie Autonoma a Calului s-a ajuns la paradoxul inlocuirii unui director maghiar cu altul, tot din aceeasi minoritate. Victoria UDMR-istilor din iarna trecuta – de a fi numit la aceasta unitate importanta a Ministerului Agriculturii un nou director maghiar, in locul celui PD-ist, s-a intors impotriva lor destul de repede. Dupa venirea dlui Ion Muresan in functia de ministru, directorul de la cai a fost destituit, desi castigase postul prin concurs. Actualul director, dl Antel Istvan, provenit tot din randul minoritatii maghiare, se spune ca ar avea ceva mai multe legaturi cu nazdravanii caluti ai Regiei, prin faptul ca a fost si arbitru international, si jocheu, in tinerete.

Razvan Ungureanu a negociat cu maghiarii si ucrainenii
In spatele ultimelor negocieri cu ucrainenii, pentru incheierea tratatului bilateral, a stat aceeasi persoana din Ministerul Afacerilor Externe, care a discutat si termenii precedentului tratat (bilateral) incheiat cu Ungaria. Este vorba de secretarul de stat Razvan Ungureanu, care a discutat la Budapesta problemele patrimoniului romanesc in Ungaria, iar pentru Cernauti s-a gandit sa transleze modelul universitatii trilingve care fusese pritocita pentru Cluj, „Petoffi-Schiller”. Modelul insa n-a apucat bine sa se nasca nici in Romania, asa incat ucrainenii nici nu prea au ce sa copieze.

Pasajul universitatii are un nou look
Cand a castigat licitatia organizata pentru renovarea Pasajului Universitatii din Capitala, firma Di
Appolo promitea realizarea unor spatii comerciale moderne. Au fost construite magazinele, ale caror vitrine iluminate ii ajuta, cat de cat, pe trecatori sa nu orbecaiasca in intunericul pe care il ofera Di Appolo. Au aparut si fast-fooduri, care raspandesc in tot pasajul miros de prajeala. Dar lucrurile nu se opresc aici. De cateva luni bune, pasajul este plin de tigani care iti vara sub nas pungi cu portocale sau lamai si urla cat ii tine gura ca toate costa 10.000 de lei. Nu se stie daca acestia au incheiat contracte cu Di Appolo, dar in orice caz, bodyguarzii firmei vegheaza cu vigilenta ca activitatea tiganilor sa nu fie tulburata de cineva.