Toate bune si frumoase, numai ca al doilea om in stat, Vacaroiu, a refuzat sa apara in emisiune alaturi de invitata TVR, Mona Musca. Dar nu va inchipuiti ca emisiunea s-a tinut fara Vacaroiu. Nu. Culmea a fost ca reprezentanta PNL a batut si drumul degeaba la televiziunea nationala, intrucat, dintr-o eroare, producatorul emisiunii a uitat sa o anunte de retragerea invitatiei pe motiv de… „Vacaroiu”.
Metro isi invata angajatii sa aleaga vinurile
Metro, unul din cele mai mari lanturi de supermagazine prezente in Romania, isi pregateste cu seriozitate angajatii in domeniul vinurilor. Astfel, pentru a evita cumpararea unor produse de calitate indoielnica, directorii de la Metro au decis sa-i trimita pe cei care se ocupa de incheierea contractelor cu companiile producatoare de vinuri la cursuri de degustatori. In felul acesta conducerea Metro s-a asigurat ca nu are surprize neplacute atunci cand expune vinurile in raft. Evident, castigul a fost dublu pentru angajati: pe de o parte, si-au perfectionat cunostintele, iar pe de alta parte, au petrecut cateva zile de neuitat la cursul de degustare.
Eterna si fascinanta Spanie!
Cele 900 de posturi de culegator de capsuni pe plantatiile spaniole pareau a se ocupa cat ai bate din palme in saptamanile trecute cand, atrasi de salariul brut de 650 de euro, mii de romani au luat cu asalt centrele de recrutare din intreaga tara. Si cu toate ca a fost o concurenta ca la Facultatea de Medicina, de cativa candidati pe loc, surpriza a fost ca nici macar nu au fost ocupate toate posturile. Una din conditiile cerute celor care voiau sa candideze pentru un post de „capsunar” era o minima experienta in agricultura. Insa, spre nedumerirea celor care se ocupau de selectie, la concurs s-au prezentat destul de multe persoane a caror dragoste pentru domeniul agricol a surprins pe toata lumea: dame bine, cu unghiile facute si al caror mers pe tocuri te ducea cu gandul la campania de insamantari de primavara si studenti ca trasi prin inel, cu mainile finute, numai buni pentru o zi de munca in soare pe ogor.
Dividende din cincinalul trecut
In cat timp pot ajunge 23.359 lei de la Constanta la Bucuresti? Persoanele care, in 1998, erau actionari ai societatii Oil Terminal au aflat, in cursul saptamanii trecute, raspunsul corect la aceasta intrebare: aproape trei ani. Unii din fostii actionari au primit, prin posta, la inceputul acestei luni, dividendele aferente anului 1998, dividende care in mod normal se plateau in vara anului 1999. Legislatia romaneasca nu prevede un termen limita pana la care societatile trebuie sa plateasca actionarilor dividendele calculate, astfel ca unele companii le platesc dupa incheierea bilantului, iar altele dupa incheierea cincinalului.
Televizoarele au ramas fara telecomanda
Notiunea de camera de hotel cu televizor color este interpretata in mod original de fiecare administrator. Astfel, la Hotelul Deva, televizoarele din camere nu au telecomanda, iar la Sibiu, la Imparatul romanilor, telecomenzile erau lipsite de bateriile aferente. In plus, din toate canalele retransmise prin cablu, maximum cinci puteau fi vizionate in bune conditii, calitatea semnalului in rest fiind foarte slaba. Din pacate, acestea nu sunt exceptii, ci reprezinta o regula pentru hotelurile romanesti.
Neamtul de la Nationalul bucurestean
Dinu Sararu a impus un program strict de cand este directorul general al Teatrului National din Bucuresti. Daca ajungi la ora 18,55 la casa de bilete a Nationalului, spre deosebire de alte teatre, vei avea surpriza sa constati ca obloanele sunt trase. La ora 19 punct, ora de incepere a spectacolului, usa institutiei se inchide, fara nici o discutie, chiar daca ai bilete, chiar daca te rogi frumos de plasatoare, chiar daca spectacolul respectiv se joaca sub capacitatea salii. Olteanul Sararu a introdus la teatrul pe care-l conduce reguli nemtesti.