Pana acum el avea publicatii, care poarta acelasi nume, Actualitatea Romaneasca, in Italia, Grecia, Israel si Spania. Reteaua isi va continua dezvoltarea pana in vara, cand urmeaza sa fie deschise saptamanalele din Irlanda, Franta, Belgia, Austria, Elvetia si Germania. Tot pentru semestrul intai al anului este pregatita o editie comuna pentru tarile arabe: Quatar, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Iordania si Liban.
Pentru partea a doua a anului planurile sunt la fel de ambitioase: vor fi pregatite editii separate pentru Canada, Japonia si Statele Unite ale Americii. Intreaga retea este coordonata de Valentin Daianu, care este si partener in firma S Press International Romania, care editeaza revistele. Potrivit datelor puse la dispozitie de redactie, tirajul este de 3-5.000 de exemplare/editie, pentru fiecare tara in parte. Revistele contin 24 de pagini color, din care 16 sunt comune, iar opt sunt produse pentru fiecare tara in parte.

Rapidul 460 cu suprapret
Rapidul 460 care pleaca la ora 20,15 din Bucuresti spre Budapesta rezerva o surpriza neplacuta celor care s-au interesat de acest tren pe site-ul SNCFR sau au telefonat la Informatii. O data ajunsi in gara pentru a cumpara bilet va veti lovi de casieritele de la ghiseu care vor refuza sa va elibereze tichete de calatorie. Motivul: trenul este international
si casele romanesti nu au diagrame. Cu toate acestea, solutia este una cu suprapret: te urci in vagon fara bilet si il achizitionezi de la conductor cu 50% mai scump. Asta daca nu preferati traditionalul mers cu „nasul”.

Blat fara frontiere
Cat te costa sa mergi cu nasul de la Viena la Bucuresti? 40 de euro, fata de aproximativ 75 la oficial. Merita, nu?

Romanii sunt din nou mai omenosi Cei care pleaca la munca in strainatate au nu numai problema asigurarii medicale,ci si a justificarii banilor castigati afara. Astfel, la iesirea din tara „turistul” da o declaratie in care mentioneaza suma pe care o detine si dovada acesteia. La intoarcere lucrurile se complica, daca banii nu au fost deja trimisi in tara prin transfer. Declaratia initiala trebuie confruntata cu sumele cu care te intorci, iar cei mai multi nu risca sa declare sume mai mici de teama interdictiei la iesire. Situatia se rezolva insa foarte simplu. Cu 30 de dolari, ungurii inchid ochii si nu mai cer declaratia initiala. Romanii sunt mai omenosi si cer numai 20 de dolari. Dai un bani si stai in fata!

Petitie anti-razboi pe Internet
De aproximativ o saptamana circula pe Internet un mesaj care se doreste o petitie impotriva razboiului din Irak. Din textul mesajului aflam ca acesta a fost initiat de catre ONU si ca trebuie sa treaca prin cat mai multe tari in vederea strangerii de semnaturi. Cum anume vor fi folosite semnaturile si cum va fi oprit razboiul pe aceasta cale nu am reusit sa aflam inca. Cert este ca, se mai spune in mesaj, daca lista va numara 500 de persoane, mailul trebuie trimis inapoi, la ONU. Pentru cine este interesat, mesajul poate fi gasit pe un
„yahoo-group”, numit „euroconferinte”, avand subiectul „PETITIE”.

Bufet pe obrazul BCU Bufetul Bibliotecii Centrale Universitare este negul de pe fata femeii frumoase.
Pe cat este de moderna, extraordinar de bine organizata, dotata si administrata biblioteca, pe atat este de mizerabil bufetul. La intrare, mirosul greu de prajeala se asorteaza perfect cu anuntul ce pune in vedere potentialilor clienti ca prezenta in incinta bufetului presupune consumarea obligatorie a produselor „locului”. Nu ar fi o problema, dar „produsele”, de genul mancare gatita sleita si prajituri vechi, au preturi atat de umflate, incat locul cu pricina este mai tot timpul gol. Ratacitilor totusi li se acorda o compensatie: condica de sugestii si reclamatii pusa la vedere.