De asemenea, vineri a avut loc la Viena o întâlnire de lucru între preşedintele Gazprom, Alexey Miller, şi directorul general de la OMV, Rainer Seele, ocazie cu care s-a discutat despre posibilitatea cooperării celor două companii la proiectul gazoductului Nord Stream 2 precum şi despre un posibil schimb de active.
OMV primeşte deja petrol din Rusia, dar până acum nu a existat niciun acord de livrare cu Gazprom. OMV speră să ajungă la un astfel de acord în lunile următoare. Între Gazprom şi OMV există încă din 1968 un acord de furnizare de gaze naturale. În ceea ce priveşte livrările de petrol, cele mai mari cantităţi OMV le primeşte în prezent din România şi Kazahstan.
Luna trecută, Gazprom şi cinci companii energetice europene (printre care se numără şi OMV) au semnat un acord de principiu pentru dublarea capacităţii gazoductului Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania via Marea Baltică până la 110 miliarde meri cubi pe an, începând din 2019.
Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.