Gigantul energetic Gazprom va investi cel putin 68 de miliarde de ruble (doua miliarde de dolari) in constructia facilitatilor pentru Jocurile Olimpice de Iarna din anul 2014, relateaza presa rusa.

Potrivit publicatiei Vedomosti, 28 miliarde de ruble (838 milioane de dolari) din suma anuntata vor fi investite numai in acest an de catre compania ruseasca.

Cheltuielile Gazprom pentru Jocurile Olimpice de Iarna din localitatea Sochi reprezinta cel ma mare plan de investitii care vizeaza editia din anul 2014 al acestui eveniment sportiv, inafar de cheltuielile prevazute in bugetul federal.

Investitiile totale pentru Olimpiada din Sochi sunt estimate la 206 – 218 miliarde de ruble (6,2 – 6,5 miliarde de dolari), a anuntat ziarul Vedomosti, care il citeaza pe vice-premierul rus Dmitry Kozak.

Gazprom vizeaza investitii intr-un complex de ski, un hotel de patru stele cu 600 de locuri dedicat skiorilor si o noua conducta de gaz cu o capacitate anuala de 3,27 miliarde metri cubi.

Complexul de ski va cuprinde un stadion cu 16.000 de locuri pentru spectatori. Mai mult, Gazprom va finanta constructia unei autostrazi cu doua benzi si o lungime de 25 km care sa sigure legatura cu tabara olimpica.

totusi, ziarul Vedomosti precizeaza ca CEO-ul Gazprom, Alexei Miller a spuc ca investitiile companiei ar putea fi revizuite, in functie de rezultatele obtinute in primul semestru al acestui an.