GE Real Estate Iberia, divizia imobiliara a concernului american General Electric in Spain, a retras oferta avansata pentru achizitionarea dezvoltatorului iberic Inmobiliaria Colonial.

Potrivit unui anunt al CNMV (organismul de control al bursei din Spania), reprezentantii GE au afirmat ca cele doua companii nu au reusit sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste tranzactia.

Reprezentanti GE RE Iberia au adaugat ca oferta este abandonata doar pentru moment si ca asta nu inseamna ca in viitor nu ar putea reveni asupra deciziei de achizitionare a developerului spaniol, singuri sau in parteneriat.

Colonial a anuntat saptamana trecuta ca a primit o scrisoare de intentie din partea fondului de investitii guvernamental din Dubai (ICD), in care se afirma interesul acestuia de a cumpara 52% din actiunile grupului. Compania spaniola, aflata in dificultate din cauza datoriilor in valoare de aproape noua miliarde de euro, afirma ca studiaza oferta facuta de investitorul din Dubai.

Colonial a devenit tinta speculatiilor dupa ce valoarea actiunilor sale a scazut cu 51% in ultima luna, tranzactionarea acestora fiind blocata pe 21 ianuarie de CNMV. De altfel, pe langa GE RE, colosul spaniol a atras si atentia grupului francez Gecina.

In luna aprilie a anului trecut concernul spaniol a facut o oferta pentru preluarea, pentru circa doua miliarde de euro, a actiunilor dezvoltatorului Riofisa, prezent in Romania cu proiecte comerciale in Timisoara si Brasov, in parteneriat cu developerul autohton Tiriac Imobiliare.

Data: 4 februarie 2008 

Sursa: Property EU