General Electric a anuntat o scadere de 22% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului, pe fondul pierderilor inregistrare de divizia financiara a companiei.

Astfel, castigurile nete trimestriale ale companiei au scazut pana la 4,31 miliarde de dolari, sau 43 de centi pe actiune, fata de 5,56 miliarde de doilari sau 54 de centi in perioada similara a anului trecut. In acelasi timp insa veniturile companiei au crescut cu 11%, pana la 47,23 miliarde de dolari.

In urma cu doar cateva saptamani GE a anuntat ca isi revizuieste in scadere estimarile pentru profitul din 2008. Compania a oprit de asemenea planul de rascumparare de actiuni.

General Electric, conglemeratul industrial care produce de la motoare pana la becuri electrice, este un adevarat barometru al economiei SUA. Valoarea actiunilor GE a inregistrat de la inceputul anului o scadere de 34%, din cauza problemelor pe care le intampina divizia GECapital. General Electric are in acest moment o valoare de 245 miliarde de dolari.

Sursa: Market Watch