Axigen 8.0 permite utilizatorilor să organizeze și să partajeze calendare, liste de sarcini și note din interfața Ajax WebMail. Mai mult decât un instrument de productivitate eficient, clientul de e-mail Web fiind foarte flexibil, cu o interfață Ajax prietenoasă ce se apropie de cea a aplicațiilor de tip desktop și permite utilizatorilor să-și gestioneze cu ușurință inbox-urile de mari dimensiuni sau calendarul de afaceri, direct din browserul de internet.
Versiunea 8.0 introduce, de asemenea, o serie de traduceri pentru Axigen Outlook Connector (ex.: germană, italiană, rusă, chineză) și reduce la minim efortul de administrare a platformei.

„Dorim să oferim companiilor de toate dimensiunile și furnizorilor de servicii soluția avansată de e-mail, calendar și colaborare de care au nevoie pentru a deveni mai competitivi, iar AXIGEN 8.0 confirmă misiunea noastră”, spune Gabriela Mechea, CEO GECAD Technologies/Axigen.
„Această versiune este extrem de importantă deoarece dovedește maturizarea Axigen, acum pe deplin capabil să furnizeze ingredientele potrivite ce alcătuiesc o soluție de mesagerie completă”, adaugă Gabriela Mechea.

Una dintre primele platforme de mesagerie electronică din lume, potrivit The Radicati Group, Axigen se concentrează puternic pe îndeplinirea nevoilor de business ale companiilor de toate mărimile, fie direct, fie prin intermediul furnizorilor de servicii care operează după modelul Software as a Service (SaaS).

Axigen este o companie membră a grupului GECAD, controlat de Radu Georgescu. Omul de afaceri pregătește listarea companiei la bursa Nasdaq din SUA în anul 2014, până atunci intenționând să crească afacerile de pe continentul american la aproape jumătate din totalul afacerilor Axigen, de la nivelul actual de circa 8%.