Magazinul online al companiei Gecad Net, Gecadshop, a cunoscut in ultimele sase luni o crestere 400% a vanzarilor de software, cele mai cautate aplicatii find cele de securitate, informeaza un comunicat al companiei.Solutiile software de grafica, programele Microsoft si programele pentru proiectare asistata s-au situat, de asemenea, printre preferintele cumparatorilor online.

“Tendinta aceasta de crestere accentuata nu s-a manifestat de cand am lansat Magazinul, in 2005. Atunci piata era inca la inceput, romanilor le era teama sa cumpere de pe Internet. Acum situatia s-a mai schimbat. Increderea a crescut si tot mai multi utilizatori de software, atat individuali cat si firme, aleg sa-si achizitioneze online aplicatiile de care au nevoie”, spuneGabriela Mechea, director general la Gecad Net.

In ceea ce priveste valoarea, aplicatiile de proiectare asistata au avut o pondere de 36% din totalul vanzarilor GecadShop in perioada 2006-2007. Solutiile de securitate au contribut cu 24%, solutiile de grafica cu 23%, iar cele Microsoft cu 15% din veniturile inregistrate de Gecadshop.

Valoarea medie a unei comenzi inregistrate la Gecadshop a fost de 283 euro in februarie 2007.

Compania se asteapta ca aceasta tendinta de crestere accentuata sa se manifeste si in urmatoarele luni.

Gecad Net furnizeaza sub brandul Sentinet servicii de securitate IT si solutii integrate pentru siguranta informatica a organizatiilor, cat si pentru crearea de infrastructuri informatice. Gecad Net este parte a
grupului Gecad.

Sursa: Capital 27 Martie 2007