Chiar dacă nu l-a numit în mod special pe Dimon, secretarul trezoreriei americane a admis faptul că este „o problemă“ faptul că bancherii sunt prezenţi în orice consiliu al Federal Reserve. În viziunea lui Geithner, acest lucru crează percepţia că instituţia, al cărei scop este să supravegheze Wall Street, este prea aproape de industria financiară.
„Este o problemă că structura FED stabilită acum 90 de ani… crează această percepţie de bază şi cred că merită o încercare de schimbare“, a menţionat Geithner pentru PBS. „Dar poporul american ar trebui să înţeleagă că în ciuda faptului că FED funcţionează în acest fel, aceste bănci şi membrii consiliului de administraţie nu joacă un rol în supervizare, ei nu au niciun rol în scrierea regulamentelor şi nu au contribuit la deciziile pe care le-a luat FED ca răspuns la criza financiară“.
Comentariul acestuia vine ca răspuns la candidatul pentru Senatul din Massachusetts, Elizabeth Warren, care a spus la începutul acestei săptămâni că Dimon ar trebui să demisioneze din consiliul FED New York, după ce banca sa a pierdut 2 miliarde de dolari în ultimele şase săptămâni într-un portofoliu de tranzacţionare destinat asigurării împotriva riscurilor pe care şi le ia compania cu proprii săi bani.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/nUfml0cZXSM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>