General Electric (GE) ar putea renunţa la producătorul de becuri GE Lighting din Ungaria, cu aproximativ 8.000 de anagajaţi, parte a unei analize privind restructurarea diviziei de profil a grupului, au declarat reprezentanţi ai sindicatelor, potrivit cotidianului index.hu, citat de Portfolio.hu.

Un anunţ privind renunţarea GE la producţia de becuri din Ungaria ar putea fi făcut în următoarele săptămâni, însă, până în prezent, nu a fost finalizat un plan, a anunţat cotidianul local index.hu.

Uniunea Europeană (UE) a adoptat o reglementare care interzice becurile tradiţionale, acestea urmând să dispară de pe piaţă progresiv în perioada septembrie 2009-septembrie 2012 şi să fie înlocuite cu variante mai eficiente ca lămpile compacte fluorescente şi lămpile cu halogen.

Măsura UE forţează GE să restructureze divizia de producţie a becurilor la nivel mondial.

Un alt motiv pentru ca grupul american să se retragă din Ungaria este încheierea perioadei în care GE a beneficiat de scutiri de taxe din partea autorităţilor de la Budapesta, potrivit Portfolio.

Aproximativ un sfert din locurile de muncă la GE Lighting ar putea fi păstrate în cel mai optimist scenariu, însă renunţarea la divizia din Ungaria este o opţiune a grupului, a declarat György Selmeczy, şeful Uniunii Independente a Sindicatelor Muncitorilor de la Tungsram.

SURSA: Mediafax