'În România, avem în prezent 900 de angajaţi, din care 350 s-au alăturat companiei după preluarea Alstom. Există probabilitatea ca, până anul viitor, numărul angajaţilor să urce cu încă 200. Aceştia vor fi, în cea mai mare parte, ingineri şi specialişti în zona software, în zona serviciilor de sistem sau în zona de proiectare', a precizat oficialul GE.
Colţeanu a adăugat că nevoia de ingineri în companie vine în urma procesului de transformare a GE într-o companie industrială digitală.
'La noi, în GE, inginerii nu sunt niciodată suficienţi, iar inginerii români sunt foarte buni', a susţinut el.
Reprezentantul companiei a adăugat că cele trei unităţi de producţie ale GE din România au avut o contribuţie de peste 100 de milioane de dolari la exporturile României şi există perspective de creştere cu 10-15% până anul viitor.
'La fabrica Lufkin de la Ploieşti, unde producem utilaje pentru sectorul petrolier de upstream, 90% din producţie merge la export. Creşterea pe care o estimăm în exporturi va veni din reevaluarea producţiei şi din diversificare, adică vom produce piese şi echipamente noi', a completat şeful GE România.
Achiziţia de către General Electric a diviziilor energetice din cadrul Alstom, pentru 12,4 miliarde de euro, a fost finalizată în toamna anului anul trecut, după acordul Comisiei Europene.
GE este prezentă în România încă din 1984, când a furnizat generatoarele pentru centrala nucleară de la Cernavodă.
În prezent, firma deţine fabrica de sonde petroliere Lufkin de la Ploieşti şi fabrica Unison Engine Components din Bucureşti, unde produce componente pentru motoare de aeronave. Odată cu preluarea Alstom, GE are în portofoliu şi o unitate de producţie echipamente energetice aflată pe platforma IMGB din Bucureşti. AGERPRES