General Motors (GM) a purtat discutii cu Cerberus Capital Management LP in vederea preluarii companiei Chrysler LLC, aflata in mari dificultati financiare din pricina crizei economice internationale, titreaza presa americana.

Discutiile au inceput in urma cu mai mult de o luna, insa la momentul actual nu este cert faptul ca negocierile in mai continua. evenimentele petrecute in ultima perioada pe pietele financiare internationale ar putea sa fi incetinit sau chisr sa fi deviat temele de discutii intre cele doua companii.

Fara a cita sursa informatiei, cotidianul The Times precizeaza faptul ca persoane apropiate negocierilor apreciaza o posibilitate de 50% in privinta acordului unei fuziuni intre GM si Crysler.

Aceasta nu este prima ocazie in care GM se arata interesat de achizitionarea Chrysler. GM a fost una din companiile care s-a aratat dornica de achizitia Chrysler la inceputul anului 2007, atunci cand Daimler AG a decis sa vanda acest brand. totusi, la acea vreme, oferta GM a fost considerata una riscanta.

Mai mult, potrivit publicatiei Journal, Cerebus s-a oferit sa vanda brandul Chrysler companiei GM, doar daca aceasta din urma i-ar fi vandut la randul sau actiunile (49% din titluri) detinute in cadrul GMAC.

„Fara nicio referire la zvonurile pe aceasta tema, am declarat deseori ca oficialii GM poarta discutii regulate cu alti constructori auto pe tema subiectelor de interes comun”, a declarat Tony Cervone, purtatorul de cuvant al GM, citat de The Times.

Pe de alta parte, potrivit publicatiei The Journal, dicutiile dintre cele doua companii sunt (cel putin momentan) suspenbdate, pe fondul crizei financiare internationale, care afecteaza bursele si creditele.