Societatea de pensii a grupului Generali, autorizata de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sa functioneaze pe piata pensiilor privata in data de 3 iulie, a fost inregistrata la Registrul Comertului, ca societate comerciala pe actiuni, avand ca obiect de activitate administrarea unui fond privat de pensii, informeaza un comunicat remis redactiei. De asemenea, Generali Fond de Pensii  a depus documentatia necesara obtinerii autorizatiei ca Administrator si a autorizatiei pentru prospectul schemei de pensii, de la CSSPP.  

Capitalul social al noii companii este de 14 de milioane de lei, iar Generali Holding Vienna detine 99,99 % din actiunile societatii. 

Obiectivul companiei este atragerea la fondul de pensii a peste 300.000 de participanti si obtinerea unei cote de 10-12% din intreaga piata. 

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat.  Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008. 

Generali Fond de Pensii este membra a grupului Generali, care detine 315 companii cu peste 30 de milioane de clienti in intreaga lume si 66 000 de angajati. In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.

Sursa: Capital